Kartal CHP’de Erdal Eren anıldı!

Yayın: 08:55 - 19.12.2011
Güncelleme: 08:55 - 19.12.2011

CHP Kartal Gençlik Örgütü 5. eğitim programında 17 yaşında idam edilen genç devrimci Erdal Eren ’e yer verdi.

Programda Gençlik Örgütü, Deniz Gezmiş’ in abisi Bora Gezmiş’ i Erdal Eren’ in kuzeni Gökalp Eren’ i ve 68’liler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Melike Efendioğlu’ nu misafir etti. Program devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Gençlik Örgütü İlçe Sekreteri Emre Akkuş açılış konuşmasını, Gençlik Örgütü üyesi Halil Parlak  “Erdal Eren ’in vermiş olduğu mücadeleyi, Lise Komite Üyesi Özgür Gülci“Erdal Eren davasında bilinmeyen gerçekleri sundu.

 

Gençlik Örgütü Eylem Etkinlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Gökçe Erdal Eren için şiir okudu. Gençlik Örgütünün hazırlamış olduğu sinevizyon ve Erdal Eren belgeselinin gösterimi gerçekleşti. Bora Gezmiş ve Gökalp Eren 68-80 yılları arasında yaşanan mücadeleyi ve o süreçle ilgili bilgilerini gençler ile paylaştı. Melike Efendioğlu ise günümüz gençliği üzerinde büyük oyunlar oynandığını örneklerle gençlere anlattı. İlçe Başkanı Kamer Gök etkinliğin konusu ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Duygusal anların hakim olduğu etkinlikte gençlerin sözlerinde ve gözlerinde mücadeleden asla vazgeçmeyecekleri ifadesi çok netti. Etkinlik sonunda CHP Kartal Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Gökdemir ise tüm gençler adına “hiçbir alanda mücadeleden vazgeçmeyeceklerini, baskılara asla boyun eğmeyeceklerini, önderimiz Mustafa Kemal ilke ve devrimlerinden taviz vermeyeceklerini ve bu mücadele için hiçbir bedel ödemekten korkmadıklarını dile getirdi”.

Exit mobile version