Üçüncü köprü CHP’ye rağmen yapılacak!

Yayın: 08:05 - 28.01.2012
Güncelleme: 08:05 - 28.01.2012

CHP tarafından 3. köprü projesi ile ilgili verilen Araştırma Önergesi’nin yol göstermekten öte projeyi engellemeye yönelik olduğunu ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, “Birinci ve ikinci köprü nasıl bu zihniyete rağmen yapıldıysa üçüncü köprü de aynı şekilde yapılacaktır.”dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında CHP’nin 3. Köprü ile ilgili verdiği araştırma önergesini verenler hakkında çarpıcı saptamalarda bulundu. Önergeyi verenlerin İstanbul’u da Türkiye’yi de anlamamış kişiler olduğunu vurgulayan Kaya; “ Bedenleri 2012 yılında yaşıyor olsa da kafaları hala 1940’larda, 1960’larda, en iyi ihtimalle 1990’larda kalmış kişilerdir.”dedi. Konuşmasına devam eden Kaya, Türkiye’nin geldiği yerin ve İstanbul’un ulaştığı düzeyin üçüncü havaalanını, deniz dibinden geçen raylı sistemi, teknoloji destekli trafik yöntemini nasıl gerektiriyorsa, aynı şekilde üçüncü köprüyü de ihtiyaç haline getirdiğini belirtti.

Önergede projenin tekerine nasıl çomak sokabiliriz niyetleri var

Ana muhalefet tarafından verilen önergenin yol göstermekten öte projeyi engellemeye yönelik olduğunu ifade eden Kaya; “Üçüncü köprünün İstanbul için bir ihtiyaç olmadığını söyleyebilecek vicdan sahibi hiç kimsenin çıkmayacağına inanıyorum. Bu işin yöntemi, güzergâhı ve usulü ile ilgili tartışmalar ayrı bir konu. Biz böyle düşünürüz, siz başka türlü düşünürsünüz. Sonuçta ihtiyaçlar ve imkanlar bir araya getirilerek çözüm yolu bulunur ve uygulama aşamasına geçilir. Oysa Araştırma Önergesinin gerekçesine baktığımızda sadece olumsuz görüşler zikredilmiştir. Nasıl bu projenin tekerine çomak sokabiliriz niyetleri vardır.”dedi.

3. köprü raylı sisteme alternatifmiş gibi gösteriliyor

Birinci ve ikinci köprünün nasıl bu zihniyete rağmen yapıldığına değinen Kaya, üçüncü köprünün de aynı şekilde yapılacağını ve milletin hizmetine sokulacağını ifade etti. CHP’li milletvekilleri tarafından verilen Araştırma Önergesi’nde 3. köprünün raylı siteme alternatif gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Kaya; “İstanbul’da bir raylı sistem seferberliği yaşanıyor. Marmaray, banliyo hatlarının modernleştirilmesi, metro ve tramvay hatları raylı sistem projesinin önemli bir unsurları. Yakında hizmete girecek Kartal-Kadıköy metrosu da aynı şekilde. 45 kilometreden 78 kilometreye çıkan İstanbul’daki raylı sistem önümüzdeki yıl 213; 2023 yılın ise 640 kilometreye ulaşacak. 3. köprü raylı sistemim alternatifi değildir. Tam tersine entegre çözüm gerektiren İstanbul ulaşımının tamamlayıcı unsurlarından biridir.”dedi. Sözlerinin sonunda Kaya, “Köprüye önerge verenlerin köprü hayata geçtiğinde oradan keyifle ve konforla seyahat ederken bugünler akıllarına gelir ve bir parça da olsa mahcup olurlar” dedi.

 

 

 

 

 

Exit mobile version