Kartal açık oto pazarı açılacak mı?

Yayın: 15:55 - 02.02.2012
Güncelleme: 15:55 - 02.02.2012

Kartal Oto pazarı açılıyor. Belediye’nin ruhsatının olmadığı, yada eksik olduğu gerekçesiyle kapattığı “Kartal Açık Oto Pazarı”  bu haftadan itibaren hizmete giriyor.

Belediye açmak zorunda kaldı..

Belediye’nin işletmeciyi haklı bulan Mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma “  kararı yaptığı itiraz süresi de doldu. Yapacak bir şeyi kalmayan belediye, “Oto Pazarı”nı açmak zorunda kaldı.

Ruhsat MüdürlüğüZabıta Müdürlüğü’ne “Açık Oto Pazarı”nın mühürlerinin sökülerek (fek edilerek) iş yeri sahibine teslim edilmesi için yazı yazdı..

 

Kartal Açık Oto Pazarı, Kartal Belediyesi tarafından ruhsatı olmadığı veya eksik olduğu iddiasıyla yaklaşık bir ay önce mühürlenmiş, otoparkın etrafı kazılarak kapatılmıştı. Bunun üzerine işletmecinin İdare Mahkemesi’ne başvurması üzerine “İdare Mahkemesi, uygulamanın hukuka aykırı olduğunu, ileride telafisi güç zararlar doğuracağından işlemin yürütmesinin durdurmasına” karar vermişti.

 

Bunun üzerine Belediye, mahkemenin bu kararına itiraz hakkını kullanmıştı. Yasa gereği itiraz yapıldıktan bir aylık süre dolduğu için belediye iş yerinin mühürlerini sökerek işletmeciye teslim etmek zorunda.

 

Bu süre dolduğu için Belediye Ruhsat MüdürlüğüZabıta Müdürlüğü’ne yazı yazarak mühürlerin sökülerek iş yerinin işletmecisine teslim edilmesini istedi.

Şimdi Zabıta yazıyı aldıktan sonra mühürleri söküp iş yerine sahibine teslim edecek. Oto Pazarının etrafındaki kazılan yerlerin ise iş veren tarafından doldurulacağı öğrenildi.

 

      Oto Pazarı’nın bu haftadan itibaren vatandaşların hizmetinde olacağı öğrenildi.

İşletme yetkilileri “ Şu an her hangi bir engel görünmüyor, Kartalspor kulübü de bizim gelir ortağımız durumunda bir kurum, umarız bu Pazar günü işletmeye açarız hem Kartal halkı, hemde Kartalspor, hep birlikte kazançlı çıkarız” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

 

Kaynak : İlk Haber 

Exit mobile version