SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Barış Manço, Ahmet Şimşek Koleji’nde anıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Pop Müziğinin unutulmaz seslerinden ünlü sanatçı Barış Manço için, ölümünün 13.yılında onu seven öğrenciler tarafından büyük bir anma töreni düzenlendi.

Barış Manço Ölümünün 13.Yılında Ahmet Şimşek Koleji’nde büyük bir törenle anıldı.

Bu anlamlı güne7’den 77’ye Türk halkının yanısıra, dünyanın birçok yerindeki insanların sevgisini kazanan Barış Manço’nun eşi Lale Manço, oğlu Doğukan Manço ve Ahmet Şimşek Koleji’nin Barış Manço hayranı öğrencileri katıldılar.

“Kol düğmeleri”, “Dönence” ve “Gülpembe” gibi 200’den fazla eseriyle gönüllere taht kurmuş, o büyük sanatçı bugün aramızda yok . Ama Ahmet Şimşek Koleji’nin duyarlı öğrencilerinin gönüllerinde hala yaşıyor ve onun anısına ; onun güzel eserlerinden , sanat hayatından, doğumundan ölümüne kadar geçen yaşamından kesitleri barkovizyon  gösterisi ile canlandırdılar.Ayrıca Barış Manço için , sonradan Barış Manço Müzesi’ne konmak üzere “Anı Defteri” ne öğrenciler taziyelerini, duygu ve düşüncelerini, üzüntülerini dile getirdiler..Öğrenciler Barış Manço’nun eşi ve oğlu Doğukan Manço’ya  sanatçı ile ilgili sorular sordular.

01 Şubat 1999 tarihinde hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğan ünlü sanatçının eşi Lale Manço yaptığı konuşmasında;  “Bu yıl Barış Manço’yu 13. kez anacağız .Çok heyecan verici bir durum.Gittikçe artan bir ilgi var.Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinin yoğun sevgi ve ilgisinden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.İnsanların bu yıl Barış Manço’ya daha fazla özlem duyduklarını belirten Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço ise; “Öğrenciler burada tek yürek olmuşlar. İnsanların bu sene Barış Manço’ya daha fazla özlem duyduğunu fark ettik. Buradan baktığımda herkesin yüzünde bir tebessüm var. Bu güzel olay hiçbir zaman bozulmasın. Barış Manço adı anıldığı sürece bu etkinlikler devam edecektir. Ayrıca Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinin duyarlı ve sevgi dolu öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinden 8-B sınıfından Burak Savaş; “ Türk Pop Müziğini tüm dünyaya tanıtan Barış Manço, Türkiye’nin tüm dünya ülkelerinde tanınmasında katkıda bulunmuş, güzel şarkılarıyla gönüllerde taht kurmuş bir sanatçıdır. O büyük sanatçı sonsuza uğurlandı ama Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Anma etkinliğinin sonunda; Lale Manço ve oğlu Doğukan Manço’ya o büyük insanın anısına çiçek ve teşekkür plaketleri verildi.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]