Üniversiteliler, Kemal Tahir’i mezarı başında andı!

Yayın: 10:41 - 28.02.2012
Güncelleme: 10:41 - 28.02.2012

Türk Edebiyatı’nın seçkin yazarlarından merhum Kemal Tahir’i mezarında ziyaret eden üniversiteli gençler, Tahir’in mezar taşını sildi, kabrini yapraklardan arındırarak kırmızı beyaz karanfillerle süsledi.

 

2008 yılında inşa edilen Pendik Kemal Tahir Kütüphanesi’nin müdavimi olan üniversiteli gençler, Türk Edebiyatı’nın seçkin yazarlarından merhum Kemal Tahir’i mezarı başında andı.

 

Kırmızı beyaz karanfiller eşliğinde 1950 ve 60’lı yıllara damgasını vuran Kemal Tahir’in ebedi istirahatgahına giden gençler, üstadın 21 Nisan’daki ölüm yıldönümüne iki ay kala erken bir ziyaret gerçekleştirdi.  AB Gençlik Projeleri kapsamında faaliyetlerini yürüten Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllleri’nin öncü olduğu ziyarette, Kemal Tahir’in mezar taşını silen ve kabrini yapraklardan arındıran üniversite öğrencileri, üstada olan hayranlıklarını göstermiş oldukları vefa örneği ile ortaya koydu. Ardından Tahir’in mezarını kırmızı beyaz karanfillerle süsleyen üniversiteliler, Tahir’in ‘Türk insanı’nı kaleme aldığı romanlarıyla, yaşadığı dönemin insanlarını eserlerinde resmettiğini belirttiler.

 

Türk edebiyatı ve düşün hayatının 1973 yılında henüz 63 yaşındayken kaybettiği Kemal Tahir’in, Esir Şehrin Mahpusu, Kurt Kanunu, Bozkırdaki Çekirdek ve Devlet Ana gibi unutulmayan eserleri romansever gençlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

 

Exit mobile version