Mustafa Altay, “Muhtarlar Pasifize Edilmesin”

Yayın: 10:59 - 09.09.2009
Güncelleme: 10:59 - 09.09.2009

Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Sendikası Genel Başkanı Mustafa Altay Muhtarların yaşadıkları sorunlara değinerek değiştirilmesi gereken konulara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Mustafa Altay basın açıklamasında şu konulara değindi.

“Ülkemizde son gelinen noktada Cumhuriyet kurulduktan bu yana devlet adına çok önemli görevleri üstlenen ve devlet adına çok önem taşıyan muhtarlık kurumlarının yavaş yavaş pasifize edildiği görülmektedir.

Özellikle nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğünün nüfusa dayalı kayıt sistemiyle ilgili muhtarlarımıza şifre verilmiştir. Ülkemizin birçok yerinde de muhtarlarımıza bilgisayar verilmiştir. Kimi muhtarlarımızda kendi imkânlarıyla temin etmiştir. Ancak vatandaşımıza bu kaliteli hizmeti vermeye başlarken muhtarlarla ortak görev paylaşımı adı altında nüfus daireleri de evrak verme işlemlerini yaptığından dolayı vatandaşlarımız artık o hizmeti nüfus dairelerinden yapmaktadır.

Bunun için muhtarların evrak verme işlemleri çok azaldığından gelirlerden de mahrum bırakılmıştır. Bununla birlikte muhtarlık bürosunun giderleri olan kira, elektrik, su, telefon ve internet giderlerini muhtarlarımız kendi cebinden ödediği gibi büyük bir mağduriyete sevk edilmiştir.

Zira muhtarlarımızın ekonomik ve sosyal hakları iyileştirilmediği gibi bu giderleri de karşılayacak imza ve mühür parasından da yoksun bırakılmıştır. Bu düzenlemenin yeniden gözden geçirilerek muhtarlarımızın mağduriyeti giderilmelidir. Mevcut olan bu sorunlarla ilgili biz Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarlar Sendikası olarak mücadelemizi en iyi bir şekilde sürdüreceğiz. Hükümetin ve kamuoyunun bir örnekle dikkatini çekecek olursak geçmişteki askeri darbelerde parlamentodan üst düzey bürokratların yetkisine el konulurdu; fakat muhtar görevine devam etmiştir.

Bu da muhtar ve muhtarlık kurumlarının devlet adına ne kadar önem taşıdığının göstergesinden bir tanesidir. Bunun için muhtarlık kurumlarımız pasifize edileceğine bilakis güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Exit mobile version