SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yaz, Önergelerimize cevap verilmiyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Mart ayı birinci birleşimi 1. Başkan Vekili Taner Özdemir’in Başkanlığında toplandı. Gündem dışı birer konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz, AK Partili üyeler Metin Bektaş ve Abdi Kesimal, 2 şer önerge birden verdi.

Özellikle AK Partili üye Metin Bektaş’ın Kartal Belediyesi’nin borçları, harcamaları ve Nevşehir’deki Otel Tesislerinin yapılan İhalesi ile ilgili olması dikkat çekti. Bu arada verilen yazılı ve sözlü önergeler yapılan oylama sonuncunda oy çokluğu ile kabul edilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Gülseren Böyüktaş ve Ahu Zengin Kaygusuz, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili birer konuşma yaptılar ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusuna atıfta bulundular.

“ CEVAP BEKLİYORUZ”

Daha sonra gündem dışı bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz, “ Önergelere cevap verilmiyor kısa bir zamanda bu önergelerle ilgili cevap bekliyoruz. Bunun amacı hem ortada dolaşan yanlış bilgilerin doğru kaynağından doğru bir şekilde alınması amacıyla.

Ama maalesef pek çok arkadaşımıza, özellikle bizlerin verdiği önergelerimize başkanlık tam anlamıyla ciddiye almamaktadır. Ve bunlarla ilgili bizi bilgilendirmemektedir. Bunla ilgili açıkçası meclis başkanlığının da devreye girip meclis üyelerimizin doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin sağlanmasında fayda olduğunu düşünüyorum”  yorumunu yaptı.

“YAKIŞAN BİR DAVRANIŞ DEĞİL”

Yaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Eğer şeffaflıktan bahsediyorsak farklı bilgilendirmeleri hep istiyorsak, Demokrasiden bahsediyorsak bunların önüne set  vurmak demek o sizin kişiliğinizle alakalı bir problem var demektir ve bence bu meclisin tamamına yakışan bir davranış değildir.

Sorulardan korkmamak gerekiyor ve doğru bir şekilde bunun cevabını beklemeye yardımcı olmak gerekiyor. Ben bu hususu da belirtmek istiyorum. Çünkü bu biraz gelenek haline gelmeye başladı hemen hemen meclis bizim önergelerimize pek çoğuna son zamanlarda muhalefet edilmektedir. Bunu ben etik olarak doğru bulmadığımı ifade ediyorum” dedi.

TUZLAMA YETERSİZ KALDI”

Yaz, “ Cumhuriyet Halk Partisi Yerel İktidara geldiği zaman Büyükşehir ile ilgili sıkıntılar vardı. İşte yapılmayan toplanılmayan şeylerin genelde Büyükşehir’e havale ediliyor. İyi şeyleri kendine iyi bir şekilde kullanıyor ama yapılmayanları da “Büyükşehir yapmadı” deniyor. Bunun tipik bir örneği biliyorsunuz kış şartları ağır geçti ve Kartal’da bundan nasibini aldı. Oldukça uzun süren Kar Kartal’a da yağdı ve bununla ilgili Tuzlama çalışmaları Kartal’da malumunuz çok yetersiz kaldı.

Belediye görevlileri mahallelerde, özellikle ara sokaklarda Kartal Belediyesi’nin uhdesinde. Yani buradaki Tuzlama çalışmalarını Kartal belediyesi yapmak zorunda. Ana caddeleri Büyükşehir belediyesi apar ama vatandaş bunun tam ayırımını yapamıyor.

Belki de talimatla orda kürekle Tuzlama çalışması yapan insanlara bizim sokaklarımız hala kar içersinde neden tuzlamıyorsunuz dendiği zaman “Büyükşehir Belediyesi bize Tuz vermiyor” diye ona akıl öğretenler bence Heykellere para vereceklerine Kartal Belediyesi Tuz alarak o ara sokaklardaki Tuz ihtiyacını karşılamadırlar. Yani iyi şeyleri kendinize maletmek kötü şeyleri de Büyükşehir Belediyesine mal etme huyundan vaz geçin” uyarısını yaptı.

FETHİ SATICI

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]