Tuzlalı gençler Ankara’ya göz dikti!

Yayın: 10:07 - 06.03.2012
Güncelleme: 10:07 - 06.03.2012

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen ve Tuzla’daki 11 okuldan 150 öğrencinin katıldığı münazara şampiyonasında gençler enerji santrallerinden, Türk-Yunan ilişkilerine, dilencilikten Suriye’ye askeri müdahaleye kadar ulusal ve uluslararası konularda, hararetli tartışmalar yaptılar. Tüm finalistler Ankara gezisi çerçevesinde TBMM’yi ziyaret ederek milletvekilleriyle buluşacak.

Boğaziçi, Galatasaray, Yeditepe gibi üniversitelerden gelen öğrencilerin jürilik yaptığı turnuvayı, Tuzla Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi kazandı. Turnuvanın en iyi konuşmacısı ise, yine aynı liseden Ümmühan Söylemez oldu.
Finalistlere ödüllerini veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yaptığı konuşmada öğrencilerin performanslarını takdirle izlediğini ifade ederek, “Karmaşık uluslararası konuları dahi bu denli derinlikli tartıştıkları için öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Yaklaşık 6 saat süren münazara şampiyonasında birinci olan Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi öğrencileri Tuzla Belediyesi tarafından Saray Bosna’ya gönderilecek. Ayrıca tüm finalistler Ankara gezisi çerçevesinde TBMM’yi ziyaret ederek milletvekilleriyle buluşacak.CİHAN HABER AJANSI

Exit mobile version