SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal CHP’de Delege “GÖK” dedi”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kamer Kazandı,Taner Kaybetti…!

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı Kongresi Bülent Ecevit Kültür Sarayı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Gergin bir ortamda başlayan CHP Kartal İlçe Kongresi Divan Başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Divan üyeliklerine Mustafa Süslü ve Mehmet Boy getirildiler.

Güvenlik güçlerinin yoğun önlemi altında gerçekleştirilen CHP Kartal İlçe Kongresine CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Doğan Çakmak, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Rıdvan Budak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, CHP Kartal Eski İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, Nurettin Sarıbal, Haydar Oğuz, Meclis üyesi Atila Duman, Kartal Ak Partiye temsilen Başkan Yardımcıları Onur İncehasan, Ahmet Karakış, İl Genel Meclis üyesi Şermir Doğan, Kartal Kızılay Şebesi Başkanı Mehmet Küçükali, Soğanlık Eski Belediye Başkanları Bahtiyar Kuru, Niyazi Toguç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş, Ali Rıza İkisivri, Karyapsan A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Kartal spor A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Binali Aydın, Başkan öz’ün danışmanları Nizamettin Zorgül, Ömer Fethi Gürer, İşadamı Cuma Nas ve Kongre Delegeleri katıldı.

KONTROL NOKTALARI OLUŞTURULDU

Mükemmel bir organizasyonla gerçekleştirilen CHP Kartal ilçe Kongresini takip eden gazetecilere özel Basın kimlik kartları verildi. Bu arada salona girişler Delege kartları kontrol edilerek gerçekleştirildi. Bu arada polis ekipleri Bülent Ecevit Kültür Sarayı çevresinde güvenlik çemberi oluştururken İlçe Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şubeye mensup çok sayıda sivil polis salon içinde önlem aldı.

CHP Kartal ilçe Örgütü özellikle gazetecilere görevlerini rahatlıkla yapabilmelerini sağladı ve Basın masası oluşturdu. Dikkatimizi çeken bir başka konu yaşlı ve kadın delegelerin çokluğu oldu. İlçe Başkan adaylarının delegelerinin Salonun ayrı bölmelerinde oturması da dikkatimizden kaçmadı.

LİSTE TARTIŞMASI YAŞANDI

Bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan Kartal CHP ilçe Kongresi İlçe Başkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök ve Kartal Belediyesi Meclis 1. Başkan vekili Taner Özdemir aday oldu. Gündeme geçilmeden önce LİSTE tartışması sorunu yaşandı.  BLOK liste ile seçime girilmesi istenince iki taraf delegelerinin bir kısmı bu şekilde seçimin sağlıklı olmayacağı yönünde Divan Başkanlığına dilekçe vermedi ve seçimin Çarşaf Liste ile yapılması oy birliği ile red edildi ve seçme Blok liste ile gidildi. Seçime girilmeden önce partiye 40  yıl  ve üstü hizmet etmiş parti yöneticilerine ve partililere birer  şükran plaketi sunuldu.

“EYYAMCI VE YALAKA DEĞİLİZ”

Seçime geçilmeden önce birer konuşma yapan her iki adayın bir birlerini sert bir şekilde eleştirmesi delegeler üzerinde adeta soğuk duş etkisi yaptı ve salonda bir anda tansiyon yükseldi. Hararetli ve heyecanlı bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediyesi 1. Başkan Vekili Taner Özdemir, “  Demokrasiden bahseden arkadaşlarımıza siyaseti öğreteceğiz. Biz eyyamcı ve yalaka değiliz. Alnımız ak yüzümüz pak” şeklindeki konuşması taraftarlarınca ayakta ve coşkuyla alkışlandı. Genç ve sevilen politikacı Taner Özdemir, şöyle devam etti: “  Sayın Belediye Başkanı oturuyor burda  hiçbir tane müdürlükte  gördün mü Sayın Başkanım,beni? Asli görevimizi yapıyoruz o yüzden Sapla Samanı karıştırmayın, lütfen. Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan insanların hele hele Meclis Başkan vekilliği yapan bir arkadaşınıza  belediye ile karşı karşıya  gelip de buradan bir ihbarda bulunuyorum sayın belediye Başkanıma. Şayet gereği yapılmasa bu Kongreden sonra ben gerekli resmi şekilde  o mecliste seçmem. Burada üye arkadaşlarımız var işten  çıkarılmaları ile tehdit edilmekle ‘işinden olursun haa’ diye korkutarak kendilerine oy vermeye mecbur mu edildiler, arkadaşlar.Şimdi yeri gelmişken söyleyeyim bakıyorsunuz Mangal’ta kül bırakmıyorlar.

Sevgili arkadaşlar mahallelerde biliyorsunuz plan ve projeleri anlattık.Başka bir şey anlattık mı arkadaşlar? O plan ve projeler uygulanabilir mi? Evet, uygulanabilir nasıl uygulanacak arkadaşlar?  O projeler heyecanını yitirmemiş kadrolarla gerçekleştirilir.” İfadesini kullandı.

“YÜREĞİNİ ORTAYA KOYACAKSIN”

Özdemir, “ Belediyeleri baskılar altına alarak bir şeyler yaptıramazsınız her noktada farklı şeyler anlatıyorlar bundan sonra bizimde söyleyecek şeylerimiz var. Belediyemizin imkânlarını kamunun imkânlarını kullanmaya çalışarak, belediye başkanımızı siyasete ALET etmeye çalışarak siyaset olmaz. Çıkacaksın yüreklilikle yüreğini ortaya koyacaksın bakıyorsunuz arkadaşlarım bütün ilçe belediye başkanlarımız ve eskiden Cumhuriyet Halk partisine hiçbir başarı getirmemiş, baskı altında kaldıktan sonra partiyi terk etmiş bütün insanlar bir araya gelmiş ve bize diyorlar ki Koalisyonuz. Evet, itiraz ediyorum ben.

Kartal’ı 15 sene karanlığa mahkûm eden Taner Özdemir,  miydi? Ne acı şeydir, ne acı şeydir Sosyal Demokrat bir parti insanların kimlikleri, kişilikleri ve nereli oldukları birileri tarafından tespit edilmeye çalışılıyor. Yazıktır arkadaşlar önce Sosyal Demokrat olun şimdi diyorlar ki, “BLOK LİSTE UYGUNDUR” Peki soruyorum arkadaşlar yedi Erzincan’lı dört Tunceli’lilemi yöneteceksiniz Kartal’ı? Şeklindeki sorusu taraftarlarınca hararetle alkışlandı. Özdemir, korkutularak Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyüyemeyeceğinin de altını çizdi ve “Bizim ADAY olmamamız için elinizden geleni yaptınız  ama sizlerin kimlerle Koalisyon yaptığınızı bu Delegeler çok iyi biliyor,çok iyi biliyoruz.Sayın ilçe başkanım, 1987-1989 yılında ilçe başkanımızdı çokta başarılıydı Kamer Bey,kendisini bende çok seviyorum. İlçe başkanlığı yaptığında 37 yaşındaydı.!990’lı yılda İl Başkanı olduğunda 40 yaşındaydı.

Şu anda sevgili başkanımız 62 yaşına geldi Allah uzun ömürler versin onun tecrübelerinden,bilgi ve birikimlerinden faydalanacağız.Onu belirtmek istiyorum sizlere.Ama sevgili Başkanım,benim oğlum 18 yaşına gelecek,parti üyesi olacak. Yeter artık çekil Adaylıktan “ çağrısı yaptı.

“SOKAK KABADAYISI DEĞİLİM”

Daha sonra çok sert bir konuşma yapan tecrübeli politikacı ve CHP Kartal İlçe Başkan adayı Av. Kamer Gök,Sevgili delegeler Kamer Gök,Barikattan gelen bir insandır sokak kabadayısı değildir.Biz demokrasimizin mimarlarıyız. Sayın Başkan, sevgili kongre üyeleri hepinizin içine düşen bir durum bugün durum ne? Devletin ana omurgası Ordusuyla, Polisiyle, Mahkemesiyle ve diğer idari kuruluşlarıyla, siyaset karşısında ifade etmek istiyorum. On yıllık kırılan, yere serilen Omurga bu siyaset platformunda yetişmiş ve yoğrulmuş bir insan olarak sizlere sesleniyorum.

Çok zor  ve sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Tarihsel birikimlerimizi bir bir yok ettiler Amerika Birleşik Devletleriyle anlaşma yaparak Ortadoğu coğrafyasında yeni Devlet modelleri önermektedirler. Libya Devlet Başkanını Linç ettiler çok muhtemeldir ki, Suriye Devlet Başkanını da LİNÇ edecekler” şeklin de konuşarak sınırlarımızın yakınlarındaki gelişmelere dikkat çekti.

“MEYHANELERDE ŞARKI SÖYLEYEREK YAŞAYAN BİR İNSAN DEĞİLİM”

Gök, şöyle devam etti: “ Demokrasi bir Amazon Nehri gibi yolunda akıp gidecek. İktidara hazır olmak zorundayız değerli arkadaşlar Kongreler tasfiye süreçleri değildir. Biz sosyal demokratız kişilerle tartışarak, kirli dil kullanarak bir yere varılamayacağını çok iyi bilenlerdiniz.

Gerçeği ter yüz ederek faydalanmayı yada bu payda üzerinde  partiyi devam ettirmeyi  bir görev bildik. İl başkanlığı yaptım ben bilgi ve birikimi alan biriyim ben. Bütün hesaplarım açıktır şahsiyetime dil uzatanlar cevaplarını alırlar. Sevgili arkadaşlar ben Kamer Gök olarak gerçekten Demokratım. Sadece birisinin ifade ettiği şekilde birkaç cümle okumuştum.

Asla kimseye kırgın değilim barıştan yanayım. Geleneğimde bu.  Kahveler kurarak, Meyhaneler kurarak, Meyhanelerde şarkı söyleyerek yaşayan bir insan değilim”şeklindeki sözleri adeta Kongre salonunda bulunan delegeler Gök’ün bu sözleri üzerine salonun üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

Divan Başkanı Akif Hamzaçebi, Özdemir, taraftarlarını zorlukla yatıştırdı ve bu arada Gök, yükselen tansiyon nedeniyle bir süre konuşma yapamadı. Ortalık sakinleştikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü “ Değerli arkadaşlar sakin olun, sakin olun sakin olacaksınız. Sevgili delegeler  şu fotoğrafa dikkatle bakın Maltepe’de bir internet sitesi sahibi yurt dışında Gangsterlik yapmış biri.

Şimdi yazıyor ‘ FLAŞ…FLAŞ… HABERLER VERECEĞİM YER YERİNDEN OYNAYACAK’ Bir aydır bunu yapıyorlar neyiniz varsa masanın üzerine koyun . Sözde Sayın Genel başkanımızın aleyhine çalışmalar yapıyormuşuz. Asılsız haberler üretildi bir birimize karşı saygılı ve güven duygusu içinde ve dikkatli olmak  zorundayız..

Saygılı olmak zorundayız sevgili arkadaşlar bir tek söz daha söyleyeceğim ve bitireceğim.Cumhuriyet Halk Partisi Kongreleri böyledir dayanışmayı en üst seviyeye çıkaracağız. Kendimi sizlere emanet ediyorum yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”şeklinde konuşmasını noktaladı.

 

OYLAMA SAKİN GEÇTİ

Daha sonra oy kullanma çalışmasına geçildi. Delegelerin kimlik kontrolü yapıldıktan sonra kendilerini BEYAZ ve KIRMIZI renkli iki OY listesi verdi. Beyaz liste Kamer Gök’ün, Kırmızı Liste’de Taner Özdemir’in olduğu görüldü. Delegeler, kapalı kabinde kendilerine verilen iki liste ve bir zarfın içine  tercih ettikleri  Beyaz ve ya Kırmızı listeyi koyduktan sonra cam kaplamalı  Dört sandıkta oylarını kullandılar ve saat 20.00’de oylama tamamlandı.

Kapalı zarf açık oylama sonuncunda yapılan sayımda 400 Kongre Delegesinden 397 delegenin kullandığı oydan üç oyun çekimser kaldığı tespit edildi.

Daha sonra açıklanan RESMİ sonuçta Av. Kamer Gök’ün 217 OYLA Cumhuriyet Halk Partisi kartal İlçe Başkanı seçildiği ilan edildi. Diğer aday Taner Özdemir’in 177 oy aldığı açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, olurken yönetim kurulu üyeleri de şu isimlerden belirlendi.

Yıldız Boztepe, Ümit Çiftçi, Hasan Diyaroğlu, Deniz Doğan, Kibriye Erdem,Şengül Gül, Süleyman Güzel, Ahu Zengin Kaygusuz, Erdal Kıskanç,Mahmut Özmen, Çağdaş Murat Sabancı, Hasan Sabancı, Ömer Şahin,Sadettin Topal, Cemal Ulusu ve Nuran Yücesoy.

İL KONGRE DELEGELERİ

Emine Ağırcan, Metin Ağırman, Murtaza Altındal, Efendi Argunşah, Kemal Arslan, Suna Baran, Ertan Bektaş, Muzaffer Bircan, İbrahim Doğan, Hilal Dokuzcan, Hüseyin Eliş, Nejla Erdem, Berat Gümüş Kazım Karaçay, Hasan karaman, Ertekin Küçükkaya, Özgür Nas, Haydar Oğuz, Dr. Altınok Öz, Nurettin Sarıbal, Erdal sülük, Leylifer Yıldırım ve Hıdır Yüksel. Hayırlı ve uğurlu olsun.

 

FETHİ SATICI

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]