SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İstanbul’daki Dadaşlar’ın düzenlediği kurtuluş gecesinde İbrahim Erkal sahne aldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Dadaş’lardan, 12 Mart programında Ermeniler’e sert mesajlar…

 

Erzurum’un kurtuluşu şenliklerle kutlandı.

 

Kadıköy’de faaliyet gösteren İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Kadın Kolları tarafından Pendik Gren Park otelde İbrahim Erkal, Elif Karlı ve Gürkan Özpeker’in da sahne aldığı konserli program düzenlendi.

 

Sunuculuğu Karadeniz FM de “Ada vapuru Şakir” adlı programı hazırlayıp sunan Şakir Bozan’ın yaptığı Erzurum’lu iş, sanat ve siyaset dünyasından çok renkli isimlerin katıldığı yemekli toplantıda, Erzurum halkının işgal yıllarında yaşadığı Ermeni zulmünün gündemde daha fazla yer bulmasına yönelik mesajlar verildi.

Vakfın bar ekibi tarafından Erzurum bar oyunları sergilendi. Ev sahibi konumunda olan vakfın Başkanı A. Hadi Atalar ve Kadın Kolları Başkanı Bilge Seval Alakuştekin gelen misafirlerle yakinen ilgilendiler.

Alakuştekin, Ermeni mezalimini her platformda konuşmalıyız!

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı kadın kolları Başkanı Bilge Seval Alakuştekin, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmasında, “Erzurum ve Erzurumlu deyince akan sular duruyor. Kurtuluş savaşında bir başlangıçtır. Erzurum Anadolu’nun kurtuluşuna ışık yakan bir başlangıçtır. 12 Mart’ta Erzurum’lu kadını çocuğu yaşlısı genciyle Ermeni mezalimine dur demiştir. Erzurum insanı Ermeni mezaliminden çok acı çekmiştir. Bu Ermeni mezalimini her platformda toplantılarda dilimiz döndüğünde konuşmalıyız, konuşmanın yanı sıra dünyanın gözüne sokabileceğimiz şekilde paneller yapmamız gerekiyor. Bu konuyla alakalı Yanık Dere’yi de dünyaya anlatmak lazım. Sağ olsun Mehmet Dağıstanlı Yanık dere’yi anlatan güzel bir kitap hazırladı” dedi.

Erzurum’un renkli simaları katıldı!

Erzurum’dan, İstanbul’dan çok sayıda katılan davetlilerden, Atatük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Ak Parti İstanbul milletvekili M. Belma Satır, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Tipioğlu, Av. Necati Bölükbaşı, Av, Metin Gezmişoğlu, Erzurum Baro Başkanı Av. Mehmet Güzel, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi işadamı Fuat Kulaçoğlu, İşadamı Cemal Şengel, Nemci Akalın, Av. Erdinç Okanlı, Av. Tamer Kulaçoğlu, işadamı Mustafa ve  Aydın Polat, vakfın önceki başkanı işadamı Gani Hamutçu,  Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir gibi isimler daha dikkat çektiği gözlendi.

Kadın kollarının yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı kadın kolları üyelerine Vakıf Başkanı Hadi Atalar tarafından çiçek verildi.

Alakuştekin, Öğrencilere burs için para istemekten hiç utanmam!

Bilge Hoca öğrencilere burs kazandırabilmek adına, Şahnaz hanım tarafından Altı ayda el emeği göz nuru ile yapılan değerli tabloyu Cemal Şengel, Av. Erdinç Okanlı ve Mustafa Polat gibi işadamlarının yaptığı katkı ile değerlendirilmiş oldu. Bilge hoca, “Geçtiğimiz hafta Erzurum Teknik Üniversitesi vakfı için yapılan toplantıya katılan bir hemşerimiz 20 öğrenciye bir den burs verdi. Bu durum bizleri çok memnun etti. Bu 20 öğrenciyle burs verdiğimiz öğrenci sayısı 220 ye çıktı. Kendisine buradan teşekkür ederiz. Hedefimiz daha fazla öğrenciye burs vermektir” dedi.

 

Atalar, Erzurum’lu olmak önemlidir, daha da önemlisi Erzurum’lu kalmaktır.

Birlik beraberlik mesajlarına özellikle vurgu yapan İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Hadi Atalar, “ Bugün burada Erzurum’un Erzurum’lunun erdemli duruşunu İstanbul’da var eden yüreklerle beraber olmanın coşkusunu yaşıyoruz. Erzurum’u hak ettiği yere taşımak Erzurum’luyu layık olduğu yaşam standardına kavuşturmak hepimizin derdi haline gelmiştir, hepimize de sorumluluklar yüklemiştir. Erzurum’lu olmak önemlidir, daha da önemlisi Erzurum’lu kalmaktır. Bu mümkündür, ben bu geleneği çok seviyorum, Erzurum’lu kalmaya da devam edeceğim. Yani çocuklarımıza Erzurum’lu olmayı öğretmek Dadaş olmayı öğretmek bize düşüyor. Hayatım boyunca Erzurum değerlerine saygılı olarak yaşamaya gayret gösteren bir Erzurum delikanlısı olmaya çalışmışımdır.

 

Erzurum’luyum demenin yolu Erzurum’a hizmet etmekten geçiyor!

Ben Erzurum’luyum demenin yolu Erzurum’a hizmet etmekten geçiyor. Bizden önceki ağabeylerimiz bu memlekete hizmetler yaptılar. Bu iş bir bayrak yarışıdır. Bayrak taşımaya yüreğimiz yetiyor, imkanlarımız da yetiyor. Ama sizlerinde desteği olmak zorunda yani benim üzerime düşen sorumluluk nedir, ne yapabilirim diyebilenlerin zamanıdır. Birlik beraberlik zamanıdır. Zira hep beraber bu ulvi dava uğrunda çalışalım.

Dadaşlar’ın, “Dal dala” verme zamanıdır!

Dedelerimiz dal dala dayanışma yaparlardı değil mi? Yani daldala vererek zorluklar aşılır ve önemli başarılar elde edilir. Dadaşlar için de  “Dal dala” verme zamanıdır şimdi.

 

Bu şehir Türk kadınının kahramanlıklarının Nene Hatun’un şahsında bayraklaştığı şehirdir.

12 Mart sadece Erzurum için değil, insanlık için de oldukça önemlidir. Bu şehir Anadolu’nun giriş kapısı olan şehirdir. Bu şehir Dadaşlar diyarı şehirdir. Bu şehir istiklali elinden alınmak istenen Türk milletine istiklalini yeniden kazandırmak için Anadolu’ya koşan Mustafa Kemal’e,  kucağını açan ve onu bağrına basan şehirdir. Bu şehir Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı şehirdir.

 

Anadolu’nun sigortası olan Dadaşlar diyarı Erzurum’dur

Bu şehir istiklal mücadelesinin başlatıldığı şehirdir. Bu şehir Türk kadınının kahramanlıklarının Nene Hatun’un şahsında bayraklaştığı şehirdir. Velhasıl kelam bu şehir tarih boyunca Türk’ün yüzünü ağartan Türk’ün zaferlerini bayraklaştıran, Türk gibi kuvvetli dedirten Anadolu’nun sigortası olan Dadaşlar diyarı Erzurum’dur” dedi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]