Ataşehir’de imalathane, ‘kibrit’ gibi yandı!

Yayın: 21:51 - 24.03.2012
Güncelleme: 21:51 - 24.03.2012

Ataşehir’de, yerleşim alanlarının içinde bulunan kibrit imalathanesinde yangın çıktı. Yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmalardan sonra kontrol altına alındı. Çevrede oturan vatandaşlar, imalathaneye izin veren belediyeye tepki gösterdi.

Fethi Paşa Mahallesi, Köseoğlu Sokak, numara 11’deki 5 katlı binanın üst katında 16:00 sıralarında başlayan yangın, bir süre sonra çatıya da sıçradı. Kadıköy, Erenköy, Ünalan ve Çengelköy itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangını söndürmek kolay olmadı. Kibrit imalatında kullanılan yanıcı malzemelerin tutuşmasıyla giderek büyüyen alevler, çevredeki binalarda oturan vatandaşları da korkuttu. Uzun süre alevlerin kaynağına su sıkan itfaiye görevlileri, yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadı. Büyük maddi hasarın oluşmasına neden olan yangın, yaklaşık 2 saat sonra söndürüldü.

Öte yandan, defalarca belediyeye şikayette bulunduklarını belirten mahalle sakinleri, imalathanenin kapatılmadığını belirtti. Korkudan evlerini boşalttıklarını söyleyen bir vatandaş, imalathanedeki yangının gece çıkması halinde can kaybı yaşanabileceğini ileri sürdü.

İstanbul CHA

Exit mobile version