SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türker: “ On yıldır hak etmediğimiz yerdeyiz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Biz demokratik solcular aslında tam On yıldır hak etmediğimiz yerdeyiz. Bundan birkaç ay evvel yenilenme politikamızı devreye sokmaya başladık” hatırlatması yaptı.

DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker,   DSP Kartal İlçe Başkanlığı binasını törenle açtı. DSP Lideri Türker, Kartal Meydanında çok sayıda partili tarafından çiçeklerle karşılandı. Beraberinde Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanı ile birlikte Kartal’a gelen Türker, DSP Kartal İlçe Başkanı Adnan Balcı, Yönetim Kurulu üyeleri, DSP İl Genel Meclis Üyesi İlhan Güzelgün ve partililerle birlikte Ankara caddesini takiben Kartal DSP İlçe Başkanlığı binasını gitti. Bu arada vatandaşlar, DSP Lideri Dr. Masum Türker’e sevgi gösterisinde bulundular ve el salladılar.

DSP İlçe Başkanlığının bulunduğu Polat İş Merkezi önünde toplanan kalabalığı hitap eden Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Dr. Masum Türker, DSP İlçe Başkanlığının 5. Katına Asansörle çıktı. Burada kısa bir süre dinlendi.

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Metin Özüpek, Başkan Yardımcıları, Has Parti Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı mahalle muhtarları kendisine “Hoş geldiniz” ziyareti yaptılar. İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu, DSP lideri Türker’e bir demet çiçek sundu ve Efendim Demokratik Sol Parti şehitlerimize sahip çıkan ve haklarını savunan bir partidir. Size şahsım, yönetim kurulu ve şehit aileleri adına çok teşekkür ediyorum”  ifadesini kullandı.

 

Balcı, Kartal Belediyesi’ni de alacağız!

Bu arada DSP İlçe Başkanlığı katına ve içeriye sığmayan çok sayıda partili bina dışında kaldı ve çeşitli sloganlar attılar. DSP Kartal İlçe Başkanı Adnan Balcı, kısa bir konuşma yaptı ve “Sayın Genel Başkanım, biraz önce size ilçe binamızın anahtarını verdim. İki yıl sonra da Kartal Belediyesi’nin Anahtarlarını TESLİM edeceğim” şeklindeki konuşması DSP Lideri Türker ve partililerce alkışlandı.

Balcı, Türker’i konuşmasını yapmak için kürsüye davet etti. Alkışlar altında kürsüye gelen DSP Lideri Dr. Masum Türker, “ Devreye sokmaya başladığımız yenilenme ve yeniden yapılanma politikamızdan bir tanesi Kartal’ ın yenilenmesidir. Bundan İki hafta evvel Beyoğlu ilçe başkanlığımızı yenilenmiş başkanlık binasını açtık. Önümüzdeki günlerde Maltepe’nin yeni yerine gideceğim. Yeni politikamız partiyi o yöredeki insanlar sahiplenecek” ifadesini kullandı.

MORAL BULDU

Çok sayıda Kartal’lıların ve partililerin kendisine büyük ilgi göstermesi ile Moral bulduğu gözlemlenen DSP Lideri şöyle devam etti: “ Merkezden atama merkezden tutulmuş bina ve bir nevi devlet memurluğu siyaset  değil, oradaki halkın  oradaki mahallenin oradaki sokağın oradaki derneklerin ve oradaki basının  gelip, sahibi olduğu bir yeni siyaset anlayışı modele uygulayacağız. Bu yeni siyaset anlayışımızda değerli arkadaşlar önümüzdeki İki yıl sonra seçim var.

Kendimizi seçime hazırlayacağız, hazırlamak zorundayız. Biraz önce Sayın İlçe Başkanımız “ Bu binanın anahtarını size veriyorum. Allah’ın izni ile İki yıl sonra Kartal Belediyesi’nin Anahtarını vereceğim” dedi. Bu söz bütün Kartal’lıları tahrik etmesi gerekir. Neden? Çünkü biz Belediye Başkanlığı ile beraber, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği anahtarını da teslim ediyor demektir. Bununla beraber o gün Cumhurbaşkanlığına istediğimiz yere oy vermemiz demektir. Değerli arkadaşlar partimizin 10 yıldır oyları başka partiye gitti. Bu seçimde bütün oylar söylenen partiye çıktı ama gördük ki O parti dik duramıyor.

Dik durmak ayrıdır içi boş diklenmek ayrıdır demokratik solcuların en önemli özelliği dik duruyor ama içi boş diklenmiyor. Nasıl dikleneceğiz? Size gelmeden evvel Bahçe şehir Üniversitesi’nden siyaset okulunda bir salon dolusu insana, üniversite öğrencisine ve hocasına dış politikayı anlattım. Hepsinin arada söyledikleri şey” Biz bunu bilmiyorduk ” O zaman bilin dedim yani böyle acemilik devlet yönetimi olurmu” yorumunu yaptı.

ÜSTÜ KAPALI OLARAK HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Türker, “Obama’dan talimat alıyorsun, talimatla uçağa binip İran’a geliyorsun İran’lı seni kabul eder mi? Önce ‘hele bir dur’ der. Onun “Dur” demesinden ben üzülüyorum Tayyip Erdoğan’a demiyor, Türkiye’ye “DUR” diyor. Buna çok dikkat etmeliyiz. Değerli arkadaşlar önümüzdeki günlerde çok şey yapacağız.

Burada bazı arkadaşlar emekliler için bir şey söylemediler biz emekliler için söyleyeceğimizi söyledik. Şu anda emekli yasası çıktı intibak yasası çıktı. Bu yasa ceza yasasıdır bırakın insanlara para vermeyi mevcut memurların maaşlarının zamları Mayıs ayına kadar ödeyemeyen bir hükümetle karşı karşıyayız.

Hani Türküye büyümüştü, hani zengin bir ülke haline gelmişti. Ben yeni yıla gireli üç ay oldu, üç aydır memurun zammını ve emeklinin zammını veremiyorsun. Şimdi bunu gördüğümüze göre bekleyelim bakalım ne verecek? Ardından O eksik verdiğinin adını söyleyelim.”diye konuştu.

ROZET TAKTI

Konuşmasının sonunda Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettiği belirtilen ve DSP’ye katılan biri kadın Üç kişiye parti rozetlerini  takan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Dr. Masum Türker, bu arada İstanbul Pertevniyal  Lisesi’nden sınıf arkadaşına yakasındaki parti rozetini çıkardı ve  okul arkadaşının yakasına taktı.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]