SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

28 şubat’ın eğitimdeki izlerinin silinmesine öncülük ettik!

Yayınlanma:
ABONE OL

28 Şubat postmodern darbesinin en önemli uygulamalarından birisi olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim, TBMM’de kabul edilen yasal düzenlemeyle birlikte tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı.

 

Eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasıyla birlikte yeni bir dönem başlamış oldu. Böylece, 15 yıl önce eğitim tarihine düşen kara leke silinmiş, darbeci zihniyetin ürünü olan mevcut eğitim sistemi tarihin çöp sepetine atılmıştır.

4+4+4, tek tip insan yetiştirme düzeninden serbest düşünceye, çoğulculuğu ve değerleri temel alan bir sisteme doğru bir adımdır.

 

Darbe ikliminin puslu havasıyla hayata geçirilen kesintisiz zorunlu eğitim uygulaması çağın şartlarını karşılamaktan uzak kalmıştır. 28 Şubat’ın biçtiği bu elbise artık millete ve onların çocuklarına dar gelmiştir. Söz konusu değişiklikle çocuklara ve gençlere giydirilen bu dar elbise çıkarılmış ve değerlerimize uygun sivil bir anlayışla getirilen, çağın gereklerini karşılayan bir eğitim sistemi sayesinde gelişmiş ülkeler ligindeki yerimizi alabilme imkanına kavuşacağız.

 

Ayrıca, Meclis’te kabul edilen yasa, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatının seçmeli ders olarak okutulmasının önünü açmıştır. Bu konunun seçmeli olarak müfredatta yerini alacak olması tarihi önemi haizdir. Anılan kararın TBMM’de grubu bulunan 4 partiden üçünün oylarıyla kabul edilmesi ise kamuoyu desteği açısından önemlidir.

 

Yasada, ortaokulu açıktan bitirme ve lisenin zorunlu olması yerine bireylerin tercihine bırakılmış isteğe bağlı ve teşvik edici bir eğitim süreci olarak tasarlanması dışındaki taleplerimizin karşılık bulması memnuniyet vericidir.

 

Eğitim-Bir-Sen olarak bu süreçte etkili rol oynamış olmamız da gözden kaçırılmamalıdır. 18. Milli Eğitim Şurası’nda, iyi organize olmuş bir ekiple şuranın ana konusu olmadığı halde, verdiğimiz önergelerle kesintili eğitimi şuranın gündemine taşımıştık. Önerimiz, Şura Genel Kurulu’nda oyçokluğuyla kabul görmüş ve bugünün altyapısının ilk temel taşını oluşturmuştur.

Eğitim sistemimizin geleceği açısından çok büyük önem arz eden yeni düzenlemeye katkı yapan herkese teşekkür ediyor; düzenlemenin, daha demokratik, sivil ve aydın bir Türkiye’nin inşasına vesile olmasını diliyoruz.

 

Geldiğimiz noktada, karma eğitim dayatmasına son verilmelidir. Bunun yerine demokratik eğitim hakkı kapsamında velilere isteğe bağlı seçenekler sunulmalıdır. Ayrıca, kadın çalışanların ve kız öğrencilerin kılık kıyafetini sorun haline getiren ‘kamusal alan’ tartışmaları bitirilmeli, öğrencilere okul üniforması zorunluluğu gibi eğitim sisteminin demokratikleştirilmesinin önündeki engeller de kaldırılmalıdır.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]