SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gök’ün yerel basına balans ayarı, ters tepti!

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Kartal İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında CHP Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök’ün, yerel basında yer alan bazı haberlerden rahatsızlık duyarak tavsiyelerde bulunması tepki gördü.

Gök’ün göreve geldiği andan itibaren her ay düzenli olarak yapılan Nisan ayı basın toplantısında genel politika söylemlerinin yanı sıra yerel siyaset hakkındaki değerlendirinin ardından muhalefet konumundaki Ak Partili siyasetçileri eleştirirken yerel basını da yayınlanan haberlerden dolayı daha dikkatli olmaları konusunda uyarmasına basın mensupları tepki gösterdi.

Biz heykel üretirken, heykellere “bu taştır” diyenleri, kirli dil kullananları sayfalarınıza taşımayın!..

Özellikle belediyenin çalışmalarını öve öve bitiremeyen Gök, Heykel konusunda yayınlanan haberlere tepki göstererek “Biz heykel üretirken, heykellere bu taştır diyenleri, kirli dil kullananları sayfalarınıza taşımayın, heykelleri mahzenlere indirenleri manşetlerinize taşıyın. Bu heykeller kültürel yaşamla bütünleşen bir çalışmadır. Fakat bu kültürel değerlere “taş” şeklinde niteleyenlerde tamamen ideolojik bir yaklaşım içindedirler. Bu heykel üzerinden gelen saldırı çok ciddi ve ideolojik bir saldırıdır” dedi.

Yerel basına ince ayar mı?

Diğer gazetecilerin dile getirdikleri konuların yanı sıra, Kartal Haber Gazetesini temsilen Kenan Gülerci’de, CHP Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök’ün sözlerine tepki göstererek  “ Gazetelerde yer alan haberlerden partiniz adına rahatsızlık duyduğunuzu belirtiyorsunuz, Belediye başkanı bir çok konuda basına açıklama yapmayarak kendini savunmazken siz ilçe başkanı olarak belediyenin faaliyetlerini sizin savunmanızın anlamı nedir?

Sizin ilçe teşkilatının çalışmaları hakkındaki değerlendirmeleriniz çok normaldir. Lakin Belediye Başkanını her şartlarda savunma yapmak, muhalefetin eleştirilerini sayfalarına taşıyan gazetelerden böyle yapmayıp da şöyle yapsanız daha iyi olur gibi tavsiyelerde bulunmak için bir geçerli hakkınızın olması gerekir ?

Belediye Başkanı üzerinde yaptırım gücü olan bir erk durumunda mısınız. Öyle bir kudret sahibi misiniz.  Başkanın öyle bir gailesi yokken siz neden rahatsız oluyorsunuz ki?

Basın üzerinde bir yaptırım gücünüzün olduğunu mu sanıyorsunuz?

Sizin yerel basından bu taleplerinizi neye istinaden yaptığınızı anlamak mümkün değil. CHP örgütü olarak yerel basın üzerinde bir yaptırım gücünüzün olduğunu mu sanıyorsunuz. Yani basından bir şey talep ederken güvendiğiniz bir şey mi vardır. Varsa nedir bunun adı? Ya mahalle baskısı, ya ekonomik destek veya kırılamayacak bir hatır. Veya veya halkın önceliği bu konudur kamuoyu adına bunu yapmalısınız” diyebilirsiniz…

Basınla ilişkisi sıfır noktasında giden bir belediye ve o belediyenin siyasi ilçe teşkilatı. Basından ne bekler?..

Halka hizmet mi, yoksa heykel mi önceliklidir?

“Heykel üzerinden ideolojik saldırı yapılıyor” diyen Gök’e Duyuru Gazetesini temsilen Fahrettin Uysal çok açık bir şekilde soruyor, diyor ki; “ Kartal Belediye Başkanı göreve geldiğinden beri 3 yıl geçti. Daha önceki Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın yaptığı fakat tamamlayamadığı Soğanlık YKYM gibi en az üç tane yatırım var. Üç senede bunları hizmete açamazken heykel üretme girişimini ön planda tutmak ne kadar doğru? Yani hangisi önceliklidir? Buna cevap istiyorum” şeklinde dile getirdi.

Gök, Öncelik konusu dikkate alınmalıdır, ama!

Gök, “Evet öncelik konusu dikkate alınmalıdır. Söylediğinizi kabul ediyorum, benim Belediye başkanını savunma zorunluluğum yok. Sayın belediye başkanı Kartal’da yapmış olduğu faaliyetleri basınla paylaşmalı. Sizleri destekliyorum. Başkanla bu konuları konuşuyoruz fakat bazı konularda da “ben böyle yol alacağım” diyor.

Basın bizim için çok önemlidir!

Lakin bu (heykel) noktasından gelen saldırı çok ciddi ve ideolojik bir saldırıdır. Bizim size yasak koyacak halimiz yok. Ak Partili Mehdi Akman’ın kullandığı dile sessiz kalınmasından ötürü sitem ediyorum. En gerçekçi bilgileri sizlerden alabiliyoruz, bu nedenle sizleri çok önemsiyoruz. Benim için yerel basın Ulusal Basından daha önemlidir. Kartal’ı yönetme idealim var. Kartal’ın yerel basınını da çok önemli görmekteyiz. Bu sebeple bu yolda beraber yürüyeceğiz. Kartal’ın sorunlarını beraber tartışacağız” dedi.

Beklemediği bir tepkiyle karşılaşan Kamer Gök, basın mensuplarının tepkisi üzerine toplantıyı erken bitirdiği de gözlendi.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]