Tuzla’da Fabrika Yangını Söndürüldü

Yayın: 07:25 - 12.09.2009
Güncelleme: 07:25 - 12.09.2009

Tuzla’da kağıt, ambalaj ve kozmetik üretimi yapılan fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 12 saat süren çalışmalarının ardından tamamen söndürüldü.

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi Ticaret A.Ş’ye ait 5 katlı fabrikanın üretim bölümünde dün çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangının tamamen söndürüldüğü bildirildi.

Yaklaşık 4000 metre kare alan üzerindeki fabrikada yanıcı ve parlayıcı maddelerin olması nedeniyle yangının kısa sürede genişlediği aktarılan açıklamada, yangında zaman zaman patlamaların meydana geldiği belirtildi.

Alarm verilmesiyle birlikte yangın bölgesine İstanbul İtfaiyesi’nin 13 grubundan takviye birliklerin gönderildiği bildirilen açıklamada, bölgeye polis, zabıta ve sağlık ekiplerinin de sevk edildiği 41 itfaiye aracı ve 140 personel ile müdahale edildiğini bildirdi

”Söndürme çalışmalarına Hamidiye A.Ş’ den 6, Kartal Belediyesi’nden 5, Ümraniye Belediyesi’nden 1, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden 8, Pendik Belediyesi’nden 1, Tuzla Belediyesi’ den 1, Pendik Belediyesi’nden 1 su tankeriyle takviye yapıldı.

Fabrikanın ilk üç katında etkili olan yangında büyük çapta maddi hasar oluştuğu, ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

AA

Exit mobile version