Oto Galericiler Kadıköy Belediyesi’ne Yürüdü!

Yayın: 11:19 - 02.05.2012
Güncelleme: 11:19 - 02.05.2012

Kadıköy’de galerisi mühürlenen yaklaşık 200 esnaf, belediye binasına gelerek eylem yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından 2008 yılında yayımlanan genelge gereği galerileri Kadıköy Belediyesi tarafından mühürlenen esnaf, kendilerine yer gösterilmediğini ve uygulamanın ”keyfi” olduğunu savundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2008 yılında yayımlanan genelge gereği şehir dışına taşınması gereken oto galerileri bir süredir Kadıköy Belediyesi tarafından mühürleniyordu. Öğle saatlerinde durumu protesto etmek isteyen yaklaşık 200 esnaf, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde yürüyerek Kadıköy Belediyesi’ne geldi. İçeri girerek Başkan Selami Öztürk ile görüşmek isteyen esnafa polis engel oldu.

Sloganlar atarak Selami Öztürk’ü dışarıya çağıran esnaflar, mağdur olduklarını dile getirdi. Galericiler adına konuşan Anadolu Yakası Galericiler Derneği Başkanı Erdoğan Bayrak, kendilerine yer gösterilmeden mağdur edildiklerini dile getirerek, “Bizi mağdur ediyorlar. Dükkanlarımızı kapatıyorlar. Biz bu konuda 7 aydır yazışıyoruz. Belediye başkanı bize keyfi bir uygulama yapıyor. Bu esnaf şu anda mağdur. 300 esnaf şu anda kapalı ve zabıta mühürlemeye devam ediyor” dedi.

Başkan Selami Öztürk’ün kendileriyle görüşmediğini dile getiren Bayrak, ”Bize ‘ne biliyorsanız onu yapın’ diyor. Bizde bildiğimizi yapıyoruz” diyerek eylemin gerekçesini açıkladı.

Zaman zaman polis müdürleri ile esnaf arasında tartışmalar yaşanırken, esnafın Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile görüşmek için belediye önündeki bekleyişi sürüyor.

İçişleri Bakanlığı, 2008 yılında nüfusu 50 binden büyük olan yerlerde bulunan oto galerilerinin şehir dışına taşınması için genelge yayımlamış, il valiliklerine gönderilen genelgelerle ilgili valilikler de ilçe belediyelerini görevlendirmişti. İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version