SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yıldız, “ Suç duyurusunda bulunacağız”

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız Kartal Belediye Meclisinin Belediye Başkanına yetki verdiği meclis kararıyla ilgili

 

Yıldız, “ Suç duyurusunda bulunacağız”

 

 

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız, iktidardaki CHP’li yerel yönetimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Başkana yetki verilmesi kanuna aykırı bir karardır!

 

Yıldız, Kartal Belediye Meclisinin Belediye Başkanına yetki verdiği meclis kararıyla ilgili ise şunları söyledi Bir kamu kurumu, “Kentsel Dönüşüm” veya “Kentsel Yenileme” ile ilgili olan çalışmaları kurumsal olarak yapması lazım, belediye başkanını bir müteahhit statüsüne veya emlak danışmanı yerine koyarak, bir görevli olan kamu kurumunun başında olan birisi böyle bir kentsel yenileme yapması doğru bir şey değil mümkün de değil.

 

“Belediye Başkanı komisyonculuk yapıyor”

Kartal’da bir çok site var, tamam bunlar çok eski siteler, biz de burada oturan vatandaşların olası bir depremde mağdur olmalarını veya hayatını kaybetmesini kimse istemez. Ama bununla ilgili bize haber geliyor, tüm emek iş sitesi, yaka kent sitesi, akel blokları ve başka sitelerle ilgili, müteahhite varıncaya kadar götürüp ‘sizin yerinizi biz takip ediyoruz gelin siz şu müteahhitle anlaşın’ dediği şeklinde bize gelen ihbarlar var.

 

Belediye başkanı komisyonculuk yapıyor. Siteye gidiyor diyor ki, şu firmaya verin Yunus’ta firma ismi veriyor, gidiyor bir başka yerde firma ismi veriyor, listeler çıkartıyor ortaya, şurada şu burada bu, bizim dediğimiz olursa kontrolünü biz yaparız diyor.

Bunlar çok ciddi şeyler, artık belediyeciliğin ötesine geçmiş. Örneğin bize gelen bir bilgi, bir sitenin içinde iki dönüm kamu alanı var ihdas edilecek, belediye diyor ki ben buradan 10 daire isterim’ ama oradaki emsal ne kadar biliyor musunuz 1.75  iki dönüm yere100 metrekareden 37 daire çıkıyor, bize 10 daire verin burası kat sahiplerinin olsun diyorsun,  bunu aleni bir şekilde söylüyorsun, ama gerçek manada müteahhitle sözleşmeye oturduğun zaman 37 dairenin çıkmış olduğu yerde, 10 tane daire dediğin zaman şu anda hiç bir müteahhidin boş tapulu yerle ilgili yüzde 50’nin altında yaptığı hiçbir yer yoktur, orası her halde yüzde 25’lere geliyor”

 

“Meclisten alınan yetki bunun için mi.!”

 

Yıldız “Cuma günü meclisten çıkan yetki  kararı bu görüşmeleri yapmak için, gidip anlaşma yapacak kat karşılığı anlaşma yapacak şunu yapacak bunu yapacak. Başka ne için belediye başkanı yetki alır bununla ilgili, kanun belediye’ye imar düzenleme yetkisi vermiş, imar kanunları her kese aleni, imar komisyonu var, plan notlarını değiştirme hakkı var, sen imar müdürünü bir kenara bırak, teknik başkan yardımcısını bir kenara bırak, imar komisyonunu bir kenara bırak olur mu böyle şey.

 

Hiçbir belediye müteahhitlik dairecilik yapmaz, belediye orada yollardan imara açılacak olan yerler varsa  ihdas edilecek yerler varsa, vatandaşın dönüşümünü hızlandırmak istiyorsa ve niyeti de doğru ve iyi niyetliyse  vatandaşa siteye der ki gelin ben burayı emlak bedeli üzerinden satıyorum’ hepsi ister”

Kanuna aykırı bir yetki

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü “Bu meclis kararı hiçbir yerde uygulaması olamayan bir karar, bu kanuna aykırı bir karar, belediye kanununda böyle bir şey yok. Ha bir yerin tapusunu satmak için belediye başkanına  tam yetki vereceksin, ha belediye’ye ait arsayla ilgili kat karşılığı müteahhite satma yetkisi vereceksin hiçbir farkı yok”

 

“Bir çok kişinin başını yakar”

Yıldız “Belediye zaten yetkili bir kurum. Bununla ilgili devletin başka bir yetkili kurumu yok ki, o zaman şu çıkıyor, senin imar müdürlüğün bu kolaylığı sağlayamayacak, senin teknik başkan yardımcın bunu yapmayacak, senin mühendisin bununla ilgili vatandaş geldiği zaman bilgi veremeyecek, vatandaş geldiği zaman yetkililer diyecek ki, senin yerin sitemi, site yönetimi gitsin belediye başkanıyla özel otursun görüşsün belediye başkanı size yardımcı olacak mı olamayacak mı, hangi şartlarda yardımı olacağını o karar verecek.

 

Böyle bir kurumun aleniyeti şeffaflığı olabilir mi, bu durum şuistimale çok açık bir durum, inşallah bir şey çıkmaz bir çok kişinin başını yakar, bununla ilgili buna imza vermiş meclis üyeleri dahil destek verenlerin tamamı ömrü hayatında karşılayamayacakları zimmetlerle karşı karşıya kalırlar. Orda her kes mağdur olur anlaşma yaptığı kişi de vatandaşta mağdur olur”

 

 

Benzin istasyonu yerinin satışı

Kartal Belediyesi’nde bir takım usulsüzlüklerin yaşandığını söyleyen Yıldız “Yeni adalet sarayının arkasındaki benzin istasyonu yerinin satışıyla ilgili ciddi manada bir usulsüzlük var, orayla ilgili çıkarılan meclis kararı iptal edildi ama o karara istinaden bir ihale açıldı, ihale yapıldı ama meclis kararı iptal edildi. İhalenin dayanağı olan karar yok ortada, daha sonra yeni bir ihale açmadan encümen kararıyla bu yerin tapu devri yapıldı.

Tabi belediye başkanı encümenin içerisinde yok, belediye başkanı nerede bir sıkıntı varsa, onu ya meclise gönderiyor veya encümene havale ediyor. Bir çok yerde imzası yok. Meclise gitmemesi gereken konularda meclise gidiyor.

 

Bununla ilgili iptal kararı Danıştay’a gitti. O dava burada kararı çıktı, yürütmeyi durdurma kararı verildi  iptal kararı verildi ve dava Danıştay’a gitti. Danıştay’ın kararı oraya çıktığında bütün yapılan işlemler sakat ceza davasının altlığını oluşturuyor”

 “ Suç duyurusunda bulunacağız”

Denetim Raporuyla ilgili Yıldız şunları söyledi “Nisan Mayıs meclis dönemini kesin hesapla ilgili gündem maddesini bekledik. Denetim Komisyonu Raporuyla ilgili çok yakın bir sürede hem Cumhuriyet Savcılığı’na hem İç İşleri Bakanlığı’na hem de Sayıştay’a müracaatımızı yapacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımızı da yaptık. Ben iddialarla belediyenin bütçesinden yapılmıştır yada yapılmamıştır demiyorum, ama bununla ilgili bir takım iddialar var, bununla ilgili faturalar kayıt tarihleri ve seri numaraları var  bunun incelemesi yapılır, iddia sahibi aklanır bizde seviniriz “

 

Çırçır’daki yeni binanın ihalesi! hiçbir kamu ihalesi bölünemez parçalanamaz…

Yıldız,  çırçırdaki binayla ilgili şunları söyledi “ daha öncede bir ihale yapılmıştı ama hiçbir kamu ihalesi bölünemez parçalanamaz ayrı ayrı ihaleler yapılamaz bütün ihaleler anahtar teslimi yapılmak zorundadır, buradaki yapılan ihaleler, söylemek istemiyoruz ama ihaleye farklı amaçla mı bakılıyor, yani daha öncekini bir kenara bırakılıp bir şeyler mi ekleniyor. Bir ihalede bir iş yapılacak oradan çıkacak bir başka gelecek aynı şekilde onun üzerine bir şey bina edecek böyle bir ihale şekli yok”

 

Bir çok dosya “Denetim Komisyonu”na verilmiyor!

Bu ve benzeri konularla ilgili dosyaların denetim komisyonuna verilmediğini ifade eden Yıldız “ bir çok dosya “Denetim Komisyonu”na verilmiyor, bu bir suçtur, bir kurum kendisini yöneten bir meclisteki meclis üyesine bir dosya vermekten korkar bir duruma gelmiş, neyi saklıyorsun, bir dosya vermiyorsan o dosyanın içeriğindeki eksikler nedir ki bundan dolayı  dosyayı vermiyorsun, bir dosyanın verilmemesi en büyük suçtur, denetim komisyonunu çalıştırmamaktır, denetimi yaptırmamaktır meclisi saymamaktır. Geçen yıl’da böyle oldu bir asfalt dosyasını istedik alamadık”

 

Ada tesisleri ihalesi

Geçen yıl asfalt dosyasını ve Ada Tesisleri ihale dosyasın da alamadıklarını söyleyen Yıldız “örneğin burayı Karyapsan’a 10 bin TL’ye kiraya vermiş, peki Çevre ve Orman Bakanlığı’na kaç lira kira ödüyor Kartal belediyesi, örnek veriyorum 140- 150- 120  bin TL, şimdi 120 bin TL’sini kurum ödeyecek 10 bin TL sini şirket ödeyecek şirket 10 bin TL’den sorumlu olacak ama 120 bin TL’lik bir tesisin işletim hakkını 10 bin TL’lik bir şirkete vereceksiniz, o zaman işletmenin tefrişatını ve aradaki 120 bin TL’lik farkı kurum neden yapıyor”

 

Ada tesislerinden vaz geçseler daha karlı olacaklar…

 

Tesisin kiraya verilme olayının da sözleşmeye aykırı olduğunu söyleyen Yıldız şöyle devam etti “ Belediye burayı  başka birine ihaleye verirken Çevre ve Orman Bakanlığının izni gerekiyor, aynı zamanda da toplam kira bedelinin yüzde 10-15 bir miktar belirlenmiş bunu Çevre Bakanlığı’na vermek kaydıyla şartı var. Yaptıkları uygulama sözleşmeye aykırı.  Aslında Kartal Belediyesi, teminatını yaksa bıraksa, bu güne kadar yaptığı harcamaların üzerine sünger çekip, tek kalemde ben bundan vaz geçiyorum dese daha karlıdır, çünkü çırpındıkça batıyor.  Birde burayı direk belediye işlettiği zaman tüm hesaplar daha resmi olur. Ama Karyapsan olduğu zaman oranın ne yaptığı ne ettiği kimsenin sorgulayamayacağı duruma geliyor.

 

 

  Ak Parti, Kartal’ı farklı alacak!     

Kartal’ı ciddi manada farklı alacaklarını söyleyen Yıldız “ sadece  çamur atmayla oy alınmadığını önümüzdeki seçimlerde CHP görecek. Kendi kendisiyle ne kadar tezat teşkil ettiğini görecek, Hürriyet Mahallesi’nde 3200 hane vardı ‘Kentsel Dönüşümü’ kullanıyorlardı evleriniz yıkılacak diyorlardı, Büyük Şehir Belediyesi’nde oy birliğiyle geçti.

Yunus’ta aynısını kullanıyorlardı, şimdi yunus’a gidip  müteaahiti göstererek dairelerinizi ona verin o yapsın’ diyor.  Hürriyet Mahallesinde diyor ki ‘daha önce tapularınız yoktu, şimdi büyükşehir tapularınızı verdi, şimdi tek tek gidip inşaat yapmayın gidip şu müteahhite verin’ diyor, her toplantıdan bize haber geliyor.

 

““Kentsel Dönüşüm”“Kentsel Sürgün”  diyenlerde değişim oldu!

Bu fikir değişikliği  neden oldu “Kentsel Dönüşüm”“Kentsel Sürgün” diyenler aslında baktılar, “Ketsel Dönüşüm”de ciddi manada rant var ‘yemem yedirmem’ diyenler buna destek veriyorlar. Burada İbrahim Doğan’ı kutluyorum, ideolojik olarak farklı düşüncede olabiliriz, kendisine ait istikrarından dolayı kutluyorum. Geçmişte neye yanlış diyorsa bu günde yanlış diyor.

 

Belediye Başkanı Öz, seçimlerden birkaç ay sonra bizi ziyarete geldi, yönetimden beş altı arkadaş vardı, orda şunu söyledi ‘siz çok mükemmel kentsel yenileme planlar yapmışsınız ama siz bunu kullanamadınız, biz bu planları aleyhe iyi kullandık” dedi.  Ama seçimden önce meclis üyesi adayları bana gelip dediler ki, seçimden sonra bu planları iptal edeceğiz değil mi başkanım” dediler. ‘Tabi Belediye’yi kazanınca hemen iptal edeceğiz’ dedim, aradan birkaç gün geçtikten sonra gelip bana dediler ki “başkanım bu planlar çok iyiymiş,  bizim lehimizeymiş sakın bunları iptal etmeyin” dediler. Dedi. Şunu söyledi” biz bunu iyi kullandık” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]