Tuzla’nın ilk butik oteli açıldı

Yayın: 15:48 - 14.09.2009
Güncelleme: 15:48 - 14.09.2009

Chatto Hotel ‘ev keyfi’ni aratmayacak
Tuzla’daki turizm ve konaklama sektörünün köklü kuruluşu Tuzla İçmeler A.Ş, içinde bir otelin de yer aldığı Şifalı Sular Tesisleri’nden sonra ilçeye önemli bir yatırım yaparak yeni bir turizm tesisi daha kazandırdı. Farklı mimarisiyle dikkati çeken Tuzla’nın ilk ve tek lüks butik hoteli Chatto, Cami Mahallesi’nde geçen ay hizmete girdi. Resmi açılış önümüzdeki günlerde yapılacak.

Chatto Hotel ‘ev keyfi’ni aratmayacak

Tuzla’daki turizm ve konaklama sektörünün köklü kuruluşu Tuzla İçmeler A.Ş, içinde bir otelin de yer aldığı Şifalı Sular Tesisleri’nden sonra ilçeye önemli bir yatırım yaparak yeni bir turizm tesisi daha kazandırdı. Farklı mimarisiyle dikkati çeken Tuzla’nın ilk ve tek lüks butik hoteli Chatto, Cami Mahallesi’nde geçen ay hizmete girdi. Resmi açılış önümüzdeki günlerde yapılacak.

 

İki Genç Bayandan Girişimcilik Örneği

 

Daha çok yabancı konuklara hitap eden Chatto Hotel’, Tuzla’ya yeni bir marka ve ciddi bir katma değer kazandırmayı hedefliyor. İnşaat Mühendisi Köksal Köse ve Avukat Hüseyin Avni Balcı’nın ikişer çocuğuyla yarı yarıya ortak oldukları  Chatto Hotel’i,  iki yakın arkadaş olan, İsviçre’de turizm ve otelcilik eğitimi alan Esra Köse ile Fatih Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Zahide Balcı yönetecek.

 

Esra Köse, Chatto Hotel’in kuruluş serüvenini şöyle  anlattı:

 

“Tuzla İçmeler A.Ş’nin bünyesindeki Şifalı Sular Tesisleri’nin ortaklarından olan babam Köksal Köse 71 gayrimenkulünü satıp, büyük bir yatırım yaptığı tesisi müşterilerin beklentilerini daha iyi karşılamak için genişletmek istiyordu. Ancak İçmeler SİT alanı olduğu için herhangi bir plan yapılamıyordu. Bu yüzden tesisi genişletme imkanınız yoktu. Ben o dönem, İsviçre’de turizm ve otelcilik eğitimi alıyordum. Fatih Üniversitesi’nde işletme okuyan yakın arkadaşım Zahide Balcı ile birlikte “evlilik mi, kariyer mi?” şeklinde bir karar verme aşamasında bulunuyorduk. Her ikimiz de ‘kariyer yapmayı” tercih ettik.”

 

Evlenip, misafir ağırlamayı değil, ortak bir hotel açıp, müşterileri misafir sıcaklığında daha profesyonel olarak ağırlamaya karar verdiklerini belirten Köse, diyor ki:

“Bunun üzerine babalarımızı birbirleriyle tanıştırdık. Bu tanışma her iki aile arasında yeni bir ortaklık kurulmasıyla gelişti. Her iki ailenin de ikişer çocukları vardı ve babalarımızla birlikte yüzde 50’şer hisseli, her aileden 3 kişi olmak üzere 6 ortaklı bir Chatto Hotel fikri ortaya çıktı…”

 

Tuzla Sahili’nde, Cami Mahallesi’nde 1800 metrekarelik bir arsa satın alınmış ve 2006 yılında Chatto Hotel’in temeli atılmış. Bu sırada İsviçre’de okuyan Esra Köse, kaba inşaatı bir yıl süren otelin yapım aşamasında, 2007 yılında mezun olarak Türkiye’ye dönmüş…

 

Esra Köse, dönüşünden sonraki gelişmeleri ise şöyle aktardı.

 

“Önce apart otel yapmayı planlıyorduk ama Tuzla’da eksikliği dikkatimizi çeken daha lüks ve kaliteli bir tesiste karar kıldık ve yatırımımı bu yöne kaydırdık. Ben İsviçre’de okuduğum yıllarda ve Avrupa’nın krallıkla yönetilen ülkelerinde yaptığım geziler sırasında hep şatolar, kaleler ve bunlardan dönüştürülen şarap mahzenleri görmüştüm. Bu mimariler beni çok etkilemişti.  Babam inşaat mühendisi olduğu için ben İsviçre’deyken otel için bir çok proje çizdirmişti. Ben döndükten sonra oturup bir beyin fırtınası yaptık. Babam da taş ve ahşabı çok sevdiği için şato görünümünde bir projede karar kıldık.”

 

Hedef kitleleri olan yabancıların daha kolay benimseyebilmeleri için yabancı bir isim seçmeyi tercih ettiklerini vurgulayan Esra Köse, ancak İngilizce’de ‘ş’ harfi olmadığı için tesisin adını “Chatto” koyduklarını söyledi. Esra Köse, tesisin ilginç mimarisiyle ilgili de şu bilgileri verdi:

“Şato, krallıklarda asillerin korunak yeri olarak biliniyor. Türkçe’de ‘hisar’ anlamına geliyor. Biz de Chatto Hotel’in yapımında taş ve ahşap kullandık. Bu bileşimin ortaya çıkardığı estetik çok hoşumuza gitti. Chatto’nun inşaatında kullandığımız taşlar özel olarak Nevşehir’den, taş ustaları ise Bayburt’tan getirildi. En iyi taş ustalarını bulmak oldukça zor oldu. 9 kişilik bir ekip oluşturduk. Chatto’nun taş işçiliği 3 ay sürdü. Burak Ertunç ve Berkan Yenigün adlı iç mimarlarımız ile çalıştık. Bina izolasyonumuz çok iyi oldu. Taşlar da direkt kullanılmadı ve izolasyonun üzerine uygulandı. Chatto Hotel’de yerden ısıtma sistemini kurduk. Odalarda ise dijital merkezi klima sistemini tercih ettik.”

Chatto Hotel’de rahat ve konforu bir arada sunmaya önem verdiklerini belirten Esra Köse, işletme anlayışlarını şöyle dile getiriyor:

 

“ Hedef kitlemiz, Tuzla’da tersaneler ya da diğer sanayi bölgelerine iş için gelen yabancı firmaların üst düzey yöneticileri. Uzun süreli konaklamalara yoğunlaştığımız için rahat ve konfor ön plana çıkıyor. Bu yüzden müşterilerimize kendi evlerindeki rahatlık ve konforu hissettirmeye çok önem veriyoruz. Zaten mutfağımızı da bu düşünce doğrultusunda kadınlara teslim ettik. Aşçılarımızın Türk ve kadın olmasını özellikle istedik. Ev yemekleri, çörek ve böreklerimizle, uzun süreli konaklamalar için misafirimiz olan müşterilerimize evlerindeki lezzeti ve rahatlığı sunmayı arzuladık.

 

Kısa sürede özellikle, Almanya, Yunanistan, Polonya, Hollanda, Dubai ve İngiltere gibi ülkelerden gelen yabancı müşterilerimizden çok olumlu izlenimler alıyoruz. Chatto’da kendi evlerinden bile daha rahat ettiklerini söyleyen müşterilerimiz bile var. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Çünkü bir otel işletmesi olarak, müşterinin kafasında bir iz bırakabilmeniz, örnek gösterilmeniz çok önemli. Müşteride yeniden gelme hissi uyandırmalısınız. Biz de bunu amaçlıyoruz. Güleryüzlü, samimi ama konforlu, profesyonel bir hizmet vermek istiyoruz.  Bu nedenle tüm personelimizi turizm ve otelcilik mezunlarından seçtik. Hepsi İngilizce biliyor. Bazı personelimiz iki dil biliyor. Personelimizin ayrıca görgü kuralları ve ağırlama sanatını çok iyi bilmelerini istiyoruz.”

 

Chatto Hotel’in iç mimarisi de klasik ve modern tarzın iç içe geçirilmesiyle tasarlanmış. Gözü yormayacak soft renkler kullanılmış. Mobilyaların fonksiyonel, kullanılabilir olmasına özen gösterilmiş. Lobiye konulan mobilyalar titizlikle seçilmiş. Antikacılar gezilmiş ve Endonezya tarzı ahşap oymalı 11 parçadan oluşan antik bir mobilya tercih edilmiş. Mobilyalar lobiye farklı bir hava katmış.

 

Dört katlı Chatto Hotel’de, her sabah açık büfe kahvaltı, 24 saat oda servisi, uyandırma servisi, kuru temizleme, gazete standı, döviz bozdurma, oto  kiralama, çiçek hizmeti, havaalanı transfer hizmeti,  concierge, açık otopark, kaplıcaya açık ve kapalı havuz ring servisi gibi hizmetler sunuluyor. İleride, tesise toplantı, kongre salonları, havuz, Türk hamamı ya da sauna gibi ek ünitelerin yapılması da planlanıyor.

 

Chatto Hotel’de 2 süit, 8’i single, 19’u ise double olmak üzere toplam 29 oda mevcut. Halı ve parke zeminli odalarda, dijital merkezi sistem klima, LCD TV ve uydu, tam donanımlı minibar, direkt telefon hattı, wi-fi internet erişimi, ışıklı elektronik kasa, elektronik kilit sistemi, ayarlanabilir merkezi yerden ısıtma sistemi , saç kurutma makinesı, yangın alarm dedektörü, saç kurutma makinesi , şaraplık ,portmanto çalışma masası ,konforlu oturma grupları,ortopedik yatak ve yastıklar, mini mutfak, geniş ve kullanışlı banyo ve aksesuarları bulunuyor. Odaları, manzaralı balkonlar tamamlıyor. Süitlerde ise jakuzi keyfi de sunuluyor.

Exit mobile version