SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediye Başkanları hakim karşısında!

Yayınlanma:
ABONE OL

Haklarında “Görevi Kötüye Kullanma”iddiasıyla dava açılan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş, Turan Mengcur, Ergun Öztaner, eski Belediye Başkanı Arif Dağlar, Başkan Yardımcıları Zeyyat Gümüş ve bir çok daire müdürü hakim karşısına çıktı.

 

2003 ten bugüne görev yapanlar sorgulandı!

Yargılanmaya sebep olan konu, Uğur Mumcu mahallesinde 2003 yılından önce kaçak yapılan, hakkında yıkım kararı bulunan ve dört bloktan oluşan bir site yüzünden olduğu öğrenildi. İddiaya göre, olayla ilgili bu güne kadar çeşitli defalar müracaat edilmesine rağmen, gerekli yasal işlemlerin sonuçlanmaması, aslına uygun olmayan projeler çizildiği, dairelerde tadilat yapılarak ortak kullanım alanlarının da projeye katılarak metre kareleri yüksek evler yapıldığı vurgulandı.

 

Bu duruma bu güne kadar görev yapan belediye başkan ve yetkililerinin göz yumduğu, yıkım yapılmadığı gibi hiçbir somut adımda atılmadığı belirtildi.

 

Bu nedenle silsile yoluyla görev yapan tüm belediye başkan ve ekibinin şikayete konu edildiği, yargılamanın da bu nedenle yapıldığı öğrenildi.

 

Zeyyat Gümüş, gerekli yasal işlemler yapılmıştır…

Arif Dağlar döneminde Başkan Yardımcılığı görevi yapan Zeyyat Gümüş, “ Ben 2004 – 2009 dönemi görev yaptım. Bu konuyla ilgili olarak mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilmişti. Görev sorumluluğumla alakalı gerekli yasal işlemler yapıldı, beraatimi talep ediyorum” dedi.

 

Dağlar ve Öz, yapılması gereken yasal işlemler yapılmıştır!

Dağlar ve Öz, olayın kendileriyle bir ilgilerinin bulunmadığını, üzerlerine düşen yapılması gerekenleri yaptıklarını söylediler. Öz, Bu konuyla ilgili olarak 2009 yılında göreve geldiğini ve projeye aykırılıklar söz konusudur. 10.12.2009 tarihinde encümen kararı ile yıkım kararı alınmıştır.  2010 yılında ise bütçe oluşturulamadığından her hangi bir yıkım ihalesi yapılmadığını fakat, bu binalarla ilgili yıkım kararı alındığını önümüzdeki hafta 19 Haziran 2012 Pazartesi günü yıkım için ihaleye çıkılacağını söyledi. Üzerime atılan “ Görevi kötüye kullanma” suçunu kabul etmiyorum, Danıştay’a yaptığım itiraz gerekçem aynı zamanda savunmamdır” dedi.

 

Davalı Avukatı, inceleme yapıldıktan sonra yıkım ihalesine çıkılmasını söyledi. Bu önerinin mahkemece dikkate alınacağı bildirildi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]