Kartal Belediye Başkanları hakim karşısında!

Yayın: 21:05 - 15.06.2012
Güncelleme: 21:05 - 15.06.2012

Haklarında “Görevi Kötüye Kullanma”iddiasıyla dava açılan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş, Turan Mengcur, Ergun Öztaner, eski Belediye Başkanı Arif Dağlar, Başkan Yardımcıları Zeyyat Gümüş ve bir çok daire müdürü hakim karşısına çıktı.

 

2003 ten bugüne görev yapanlar sorgulandı!

Yargılanmaya sebep olan konu, Uğur Mumcu mahallesinde 2003 yılından önce kaçak yapılan, hakkında yıkım kararı bulunan ve dört bloktan oluşan bir site yüzünden olduğu öğrenildi. İddiaya göre, olayla ilgili bu güne kadar çeşitli defalar müracaat edilmesine rağmen, gerekli yasal işlemlerin sonuçlanmaması, aslına uygun olmayan projeler çizildiği, dairelerde tadilat yapılarak ortak kullanım alanlarının da projeye katılarak metre kareleri yüksek evler yapıldığı vurgulandı.

 

Bu duruma bu güne kadar görev yapan belediye başkan ve yetkililerinin göz yumduğu, yıkım yapılmadığı gibi hiçbir somut adımda atılmadığı belirtildi.

 

Bu nedenle silsile yoluyla görev yapan tüm belediye başkan ve ekibinin şikayete konu edildiği, yargılamanın da bu nedenle yapıldığı öğrenildi.

 

Zeyyat Gümüş, gerekli yasal işlemler yapılmıştır…

Arif Dağlar döneminde Başkan Yardımcılığı görevi yapan Zeyyat Gümüş, “ Ben 2004 – 2009 dönemi görev yaptım. Bu konuyla ilgili olarak mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilmişti. Görev sorumluluğumla alakalı gerekli yasal işlemler yapıldı, beraatimi talep ediyorum” dedi.

 

Dağlar ve Öz, yapılması gereken yasal işlemler yapılmıştır!

Dağlar ve Öz, olayın kendileriyle bir ilgilerinin bulunmadığını, üzerlerine düşen yapılması gerekenleri yaptıklarını söylediler. Öz, Bu konuyla ilgili olarak 2009 yılında göreve geldiğini ve projeye aykırılıklar söz konusudur. 10.12.2009 tarihinde encümen kararı ile yıkım kararı alınmıştır.  2010 yılında ise bütçe oluşturulamadığından her hangi bir yıkım ihalesi yapılmadığını fakat, bu binalarla ilgili yıkım kararı alındığını önümüzdeki hafta 19 Haziran 2012 Pazartesi günü yıkım için ihaleye çıkılacağını söyledi. Üzerime atılan “ Görevi kötüye kullanma” suçunu kabul etmiyorum, Danıştay’a yaptığım itiraz gerekçem aynı zamanda savunmamdır” dedi.

 

Davalı Avukatı, inceleme yapıldıktan sonra yıkım ihalesine çıkılmasını söyledi. Bu önerinin mahkemece dikkate alınacağı bildirildi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Exit mobile version