SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sultanbeyli Hükümet Konağı Hizmete Girdi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli’nin son dönemdeki en önemli projelerinden biri olan Sultanbeyli Hükümet Konağı için çalışmalar tamamlandı ve İlçe Kaymakamlığı yeni binasına taşındı. Kaymakam Mehmet Ceylan, Abdurrahman Gazi Mahallesi’ndeki hükümet konağının yapımında emeği geçen herkese verdiği plaketle teşekkür etti.

Son dönemde hızla gelişen Sultanbeyli’de, kamu binaları tek tek yenilenerek vatandaşların hizmetine açılıyor. Sultanbeyli halkına yakışır kamu binalarının oluşturulması, vatandaşın daha hızlı hizmet alması için kamu hizmetleri Hükümet Konağı’nda toplandı.

 

Arsası Sultanbeyli Belediyesi tarafından tahsis edilen Hükümet Konağı için ilk kazma 4 Ocak 2011 tarihinde vuruldu. 800 milyon 595 bin lira maliyeti olan bina, bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Belediye Caddesi’ndeki eski Sultanbeyli Kaymakamlığı hizmet binası karşısına yapılan Hükümet Konağı10 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Bodrum katı hariç 5 kattan oluşan binada, toplam 14 kurum bir araya geldi ve bina dışında Kaymakamlığa bağlı hiçbir birim kalmadı.

Hükümet Konağı’nda hangi birimler bulunuyor?

Kamu hizmetlerinin daha kolay ve hızlı yürütülmesinin yanı sıra vatandaşın işinin tek merkezden sağlanacağı Sultanbeyli Hükümet Konağı Kompleksi, Kaymakamlık ve Hükümet Konağı olarak iki ana binadan oluşmakta. Kaymakamlık binası içerisinde Kaymakamlığın yürüttüğü hizmetler sunulurken,Hükümet Konağı içerisinde birçok kamu kurumu yer alıyor. Hükümet Konağı binasının zemin katında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Nüfus Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’ne  bağlı Çocuk Büro Amirliği hizmet veriyor. Birinci katta, Tapu ve Yazı İşleri Müdürlüğü ile Vergi Dairesi bulunurken, ikinci katta Sağlık ile Mal Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi yer alıyor. İlçe Müftülüğü, Kadastro Birimi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ise üçüncü katta hizmet veriyor. Öte yandan İlçe Seçim Müdürlüğü ve Adli Sicil içinde yer tahsisi yapılmış durumda.

 

Kaymakam Ceylan’dan teşekkür…

Taşınma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kaymakam Mehmet Ceylan, düzenlediği programla Hükümet Konağının yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Toplantıda Kaymakam Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin başta olmak üzere, Başkan Yardımcıları Abdullah Uçan, Ahmet Demir, Ercan Akbulut ve Necdet Dursun, İBB Park Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanı İhsan Şimşek, İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Ömer Çebi, emeği geçen belediye birim müdürleri, kaymakamlık birim müdürleri,  ve yüklenici firma sorumlularına plaket sundu.

“Vatandaş memnun…”

Kaymakam Mehmet Ceylan, yeni hizmet binasıyla birlikte Sultanbeyli halkının gerçekten büyük bir ilçede yaşadığının ve modern bir yerde hizmet aldığının farkına vardığını söyledi. Vatandaşlardan Hükümet Konağı’yla ilgili çok miktarda teşekkür geldiğini ifade eden Ceylan, “Yeni Hükümet Konağımızla birlikte Sultanbeyli halkı artık daha rahat, güvenli ve hızlı hizmet almaya başlamıştır. Sultanbeyli’nin kıymetli insanları herşeyin en güzeline layıktır ve yeni binamızda onları çok daha güzel ağırlayacağız” diyerek Sultanbeyli Hükümet Konağı’nın yapımına katkı sunan herkese teşekkür etti.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]