Vali Mutlu Sultanbeyli’de !

Yayın: 05:59 - 20.06.2012
Güncelleme: 05:59 - 20.06.2012

Belirli aralıklarla İl Özel İdaresi’nin yürüttüğü çalışmaları inceleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 18 Haziran günü Sultanbeyli’deydi. Ziyaretlerine yeni yapılan Sultanbeyli Hükumet Konağı ile başlayan Mutlu, okulları, Gölet Projesi’ni ve restorasyonu devam eden Aydos Kalesi’ni gezdi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gelişen Sultanbeyli’nin yeni projelerini incelemek üzere ilçeyi ziyaret etti. Ziyareti sırasında Mutlu’ya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İl Genel Meclis Başkanı H. Hüsametin Koçak, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, il genel meclis üyeleri, belediye başkan yardımcı ve danışmanları eşlik etti.

 

Ziyaretine yeni yapılan Sultanbeyli Hükumet Konağı ile başlayan Mutlu, kamu hizmetlerinin tek merkezde toplanmasının vatandaşlara büyük kolaylık getireceğini, işlemleri hızlandıracağını söyledi ve binanın ilçeye çok yakıştığını belirtti.

Kaymakamlığın ardından TOKİ tarafından yapımı devam eden Adil Mahallesi İlköğretim Okulu’nu gezen Mutlu, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Aynı bölgede açılışı için gün sayılan Askerlik Şubesi’ne giden Mutlu ve beraberindekiler, Sultanbeyli Askerlik Şubesi binasını inceledi.

“Aydos Kalesi tarihi bir zenginlik”

Sırasıyla Mimar Sinan, Mecidiyeköy, Hamidiye, Necip Fazıl ve Mehmet Akif mahallelerinde yapımı devam eden ilköğretim okullarını gezen Mutlu, okulların teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından temeli atılan Gölet Projesi’ni gezen Mutlu ve beraberindekiler, Başkan Hüseyin Keskin’den projenin detaylarını dinledi.

 

Vali Mutlu’nun gezisinin son durağı ise tarihi Aydos Kalesi’ydi. Mutlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak kalede devam eden çalışmaların detaylı bir şekilde resmedildiği sergiyi gezdi. Yetkililer tarafından çalışmalarla ilgili yapılan sunumu dinleyen Mutlu, kalede incelemelerde bulundu ve burayı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mutlu, “Aydos Kalesi ciddi anlamda tarihi bir zenginlik. Havası, yeşili ve tarihi değeriyle bu güzellik kültür mirasımıza kazandırılmalı” dedi.

Vali Mutlu ve heyet, günün sonunda Başkanlık Makamı’na geçerek geziyi değerlendirdi.

 

Exit mobile version