SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ABD’li Efsane Yüzücü Mark Spitz İstanbul’a Geliyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kıtalararası Boğaziçi Yarışlarının 24.’Sü, 14-15 Temmuz’da İstanbul’da Gerçekleştirilecek.

 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “2 Kıta 1 Yarış” sloganıyla 14-15 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek “Boğaziçi Kıtalararası Yarışları”nın davetlisi olarak; 7 farklı yüzme dalında dünya rekoru kırarak aynı olimpiyatta 7 altın madalyaya sahip olan ABD’li efsane yüzücü MARK SPITZ İstanbul’a geliyor.

Mark Spitz, Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen 1972 Yaz Olimpiyatları’nda 7 altın madalya kazanarak bir olimpiyatta en çok altın madalya kazanan sporcu olmuştur. Kelebekle, serbest sitil gibi değişik 7 farklı yüzme dalında rekor kırarak altın madalya kazandı.

ABD’li yüzücü Mark Spitz, 1972 Münih Olimpiyatları’nda 200m kelebekten dünya rekoru kırdı. Aynı akşam ABD 4×100 m serbest bayrak takımıyla ikinci altın madalyasını ve ikinci dünya rekorunu ele geçirdi. Ertesi gün 200 serbestte bir başka dünya rekoru kırdı. İki gün sonra 100 m kelebek ve 4×200 m serbest bayrakta yarıştı: Sonuçta iki altın madalya ve iki dünya rekoru daha geldi. Daha sonra 100 m serbestte bir başka dünya rekoru elde etti. Son olarak, ABD Karışık Bayrak Takımı’nın kelebek ayağını yüzdü: yine altın madalya ve bir dünya rekoru… Spitz, sekiz günlük bir maratonda, yedi yarışmada yer almış, yedisini de kazanmış ve her birini bir dünya rekoruyla taçlandırmıştı. Bir olimpiyatta yedi altın madalya kazanan tek sporcu ve Olimpiyatlarda dokuz madalya kazanan dört sporcudan biri olarak tarihe geçti.

DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAYAN “2 KITA 1 YARIŞ” İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından ilki 1989 yılında 4 bayan, 64 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Asya’dan Avrupa’ya Boğaziçi Yarışları her yıl artan bir ilgi ile karşılanmaktadır. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin himayesinde ve “Herkes İçin Spor” sloganına uygun olarak düzenlenen bu yarışlar TMOK’un spor faaliyetlerinin başında gelen etkinliğidir.

İstanbul, Avrupa ve Asya Kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden “boğaz” su yolu geçmesi özelliği ile bu yüzme yarışını toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturmaktadır. Bu su yolunda dünyanın ilk ve tek kıtalararası yüzme yarışı yapılmaktadır.

Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek Boğaziçi Yüzme Yarışları, Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı için özel bir öneme sahiptir. Dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün olmadığı için, bu açıdan İstanbul çok özel bir öneme sahiptir. Bu nedenle Boğaziçi Yarışları tüm dünyaya tanıtılmalıdır. İlk sene 68 olan katılımcı sayısı, artık başvuruların başladığı ilk gün binlerle ifade edilmektedir.

 

İSTANBUL’UN 2020 OLİMPİYATLARI ADAYLIĞINA CİDDİ KATKISI OLACAK

 

TMOK’un spor faaliyetleri içinde önemli bir yere sahip ve dünyanın başka hiçbir noktasında bulunamayacak özgün bir deneyim olan, ‘Kıtalararası Boğaziçi Yarışları’nı, ulusal ve uluslararası medyanın odaklandığı çok yönlü bir platformda kitlesel bir etkinlik olarak geliştirmek için yıllardır çalışıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki bu etkinlik, İstanbul’un adaylığının başarısı için sürdürülen ciddi çalışmalara önemli katkı sağlayacaktır. İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunlarına adaylığını kuvvetlendireceğimizi ayrıca uluslararası organizasyon düzenleme kabiliyetimizi arttıracağımızı düşünmekteyiz. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları ile Türkiye, 2020 Olimpiyatları için “Ben de Varım!” diyor.
EŞSİZ BİR MACERA, ZORLU BİR MÜCADELE; İKİ KITANIN KULAÇLARLA, KÜREKLERLE KUCAKLAŞMASI: BOĞAZİÇİ KITALARARASI YARIŞLARI
15 Temmuz Pazar günü 09:00 – 12:00 saatlerinde kuzeyden ve güneyden bütün deniz trafiği durdurulacak; kürek ve kulaç sesleri birbirine karışacak, olağanüstü bir atmosfer yaratılacak. Yüzücüler, kürek ve kanocular Asya kıtasında Kanlıca vapur iskelesinden yarışa başlayacak; Avrupa kıtasında Ortaköy Cemil Topuzlu Parkı açığında yarışı bitirecekler. Yarış saatlerinde İstanbul Boğazı deniz trafiğine kapatılacağından gemi ve yatlar da yüzücülere bir engel teşkil etmeyeceklerdir.
Katılımcılar yarışma boyunca Boğazın sağında Asya, solunda Avrupa sahilinde saraylarla, yalılarla, tarihi eserlerle bezenmiş güzelliğine bakarak akıntı ile beraber, zaman zaman ters akıntıya karşı mücadele edecek, benzersiz bir deneyim yaşayacaklar. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, yarışmanın ötesinde sizleri bir festivale, bir şenliğe, spora ve sağlığa davet ediyor.
Bu önemli, dünyanın en ayrıcalıklı etkinliğini olanaklı kılan sporcularımıza, destek veren kamu, özel kurum, kuruluşlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışlarına katılanlara başarılar dilerim.

 

Nihat USTA

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi

24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları Komisyonu Başkanı

 

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]