SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İyilik Şampiyonları Final Yapıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi iyiliği yılın her gününe yayan İyilik Şampiyonası’ görkemli bir final ile sona erecek. Tuzla’dan 1,500 öğrencinin katıldığı İyilik Şampiyonası’nın finalinde şampiyon olan takımlar Disney-Land ve Bosna gezileri ile ödüllendirilecek.

 

İyilik Şampiyonası kapsamında gençler; 182.000 kitap, 17.000 adet yaz ve kışlık elbise, 18.000 oyuncak topladılar. Şampiyona kapsamında toplanan oyuncakları Suriye’den ülkemize sığınmak zorunda kalan mülteci çocuklara dağıttılar. Kilis’teki ziyaretlerinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte toplanan oyuncakları dağıtan İyilik Şampiyonları Suriyeli çocuklarla tek tek ilgilendiler ve onlarla seksek, ip atlama, misket oynadılar.

 

 

Dünyanın İyiliğini Yaptılar

 

İyilik evrenseldir anlayışıyla hareket eden İyilik Şampiyonları kendi harçlıklarından biriktirdikleri paralarla Afrika’da susuzluktan ölen kardeşleri için 1 kuyu açtırdılar. Susuzluktan görme yetilerini kaybeden 8 insanın katarakt ameliyatı masraflarını karşıladılar.

 

Tamamı İlk ve ortaöğretimden 1.500 öğrencinin katıldığı İyilik Şampiyonası’nda maddi durumu iyi olmayan ailelerin okuyan çocuklarını da düşünen gençler, 4.500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundular.

Şampiyonlar Bakacak kimsesi olmayan yaşlıları ekipler halinde her hafta ziyaret ettiler. Ziyaretlere annelerine hazırlattıkları Poğaça, böreklerle giden Gençler, yaşlılarla bol bol sohbet ettiler.

 

7 Kategoride Kıyasıya Yatıştılar

 

İyilik şampiyonasına katılan 1.500 öğrenci; kitap ve oyuncak toplama, atık kağıt ve pil toplama, kedi,köpek ve kuş yuvası yapma, iyilik projeleri, sosyal aktivitelere katılma ve serbest  iyilik başlıklarından 7 ayrı kategoride yarıştılar. 3 ay süren Şampiyonada yüzlerce proje üreten öğrenciler 5 ve 6’şar kişilik takımlar kurularak iyilik yapmada birliktelik duygusuyla hareket ettiler.

Tuzla Belediyesi tarafından 2012 yılının Şubat ayında başlayan İyilik Şampiyonası, Final töreni ile sona erecek. Tuzla Belediyesi tarafından Paris Disney-land- Balkan Gezilerini kazananların açıklanacağı Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış katılarak şampiyonları ödüllendirecek.

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı  İyilik Şampiyonası’nı gerçekleştirirken amaçlarının verecekleri ödül ile çocukların ve gençlerin iyilik yapmaya teşvik etmek olduğunu ancak zaman ile yarışmaya katılan herkesin ödülü unuttuğunu ve “daha fazla nasıl iyilik yapabilir” duygusu ile hareket ettiklerini ifade etti. Başkan Yazıcı “ Biz Yarışacağız İnsanlık Kazanacak sloganı kullandığımız şampiyona da Tuzlalı gençler Dünyanın iyiliğini gerçekleştirdiler, Bizler de onlar iyilik yaparken tüm imkanlarımızı sunduk” şeklinde konuştu.

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]