Kartal’da Kadir Gecesi’ne Özel, Semazen Ve İlahiler…

Yayın: 15:04 - 16.09.2009
Güncelleme: 15:04 - 16.09.2009

Kartal Belediyesi, Kadir Gecesi’ni özel bir programla kutladı. Kartal Meydanı’ndaki sahnede semazenler, ilahiler eşliğinde Kartallılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Galata Mevlevi Müzik ve Sema Topluluğu, Kadir Gecesi özel programında söyledikleri ilahi, kaside, Kur’an-ı Kerim’den okunan ayetler ve Sema gösterileriyle büyülerken, gösterileri izleyen Kartallıların oldukça duygulandıkları gözlendi.

Program sonunda sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş yaptığı konuşmada “Mübarek Ramazan ayının en müstesna gecesi olan ve dinimizce bin aydan daha hayırlı gece olarak anılan Kadir Gecemizin, halkımıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.  Oruç ibadetiyle geçirdiğimiz rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bizlere böyle huzurlu ve unutulmaz bir gece yaşattıkları için Galata Mevlevi Müzik ve Sema Grubu’na çok teşekkür ediyor, bundan sonra da kendilerini Kartal’da görmekten çok mutlu olacağımızı söylemek istiyorum. Sağolsunlar, varolsunlar”  dedi.

Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş konuşmanın sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına, konuk grup adına Dernek Başkan Yardımcısı Birsen Çakmut’a bir Kartal plaketi verdi.

Exit mobile version