FSM’ deki Çalışmalar Meclis Gündeminde!

Yayın: 08:52 - 05.07.2012
Güncelleme: 08:52 - 05.07.2012

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yapılan bakım onarım çalışmaları, Meclis gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbulluların trafik çilesini azaltmak için neden çözüm üretilmediğini sordu.

“GECE ÇALIŞMALARININ İPTALİ TRAFİK ÇİLESİNİ 2 KATINA ÇIKARDI”

Köprünün bir bölümünün bakım, çalışmalar nedeniyle 18 Haziran’da trafiğe kapatıldığını hatırlatan Öğüt,  yoğun trafik sebebiyle İstanbulluların yaklaşık 2 haftadır büyük çile çektiğini, gece çalışmalarının iptal edilmesiyle de bu çilenin 2 katına çıktığını söyledi.

CHP’Lİ ÖĞÜT’TEN YOĞUN TRAFİĞE ALTERNATİF ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

“Bu trafik çilesini azaltmak için neden çözüm üretilemiyor?” diyen Öğüt, alternatif çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

“Üç aylık süreçte trafik yoğunluğunu azaltmak için tek-çift-karma plaka uygulamasına geçilerek araç sayısı azaltılabilir; ilgili makamlarla görüşülerek indirimli taksi tarifesi uygulamasına geçilebilir hem vatandaş hem esnaf kazanır ya da başka ülkelerde olduğu gibi sadece sürücünün yer aldığı araçlara sınırlama getirilebilir”

Yetkililerin bu tarz çözümler üretmek yerine vatandaşlara tatil önermek gibi işin kolayına kaçmayı tercih eden açıklamalar yapmakla yetindiğini ifade eden CHP’li Öğüt, köprüde meydana gelen trafik kazalarının da büyük sıkıntı yarattığına dikkat çekti.

Exit mobile version