SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kaymakam Hamurcu İmam Hatip konusunda açıklama yaptı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal’daki yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi.

 

Öğretmen Zekeriya Göçer İlköğretim Okulu velilerinin gerçekleştirdiği protestoları değerlendiren Hamurcu,, İmam Hatip ortaokulunun iki yıl süre ile burada kalacağını, daha sonra yapılacak yeni okula taşınacağını belirtti.
Kahvaltılı yapılan yerel basını bilgilendirme toplantısına Kaymakam Hamurcu, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök’ün de katıldı.
Mevcut Okulların Hiçbirine Dokunulmadı
Öğretmen Zekeriya Göçer İlköğretim okulu velilerinin gerçekleştirdiği protestoları değerlendirerek konuşmasına başlayan Hamurcu, yeni eğitim yasası ile mevcut okulların hiç birine dokunmamak kaydıyla, İmam Hatip Orta Okulu (İHO) beklentisini dikkate alındığını belirterek şunları söyledi. “ Biri E-5 üstünde diğeri de E-5 altında olmak üzere iki boş okul tespit edildi. Biri şuan inşaat halinde bir diğeri ise Öğretmen Zekeriya Göçer İlköğretim Okulu’dur” dedi.

 

Öğretmen Zekeriya Göçer İlköğretim Okulunda hizmete başlayacak olan İmam Hatip Orta Okulunun da geçici olduğunu söyleyen Hamurcu,Bu okul burada geçici, yeni yapılacak okul ile 2 yıl içerisinde İmam Hatip Orta Okulu taşınacaktır. Kullanılan bu okulun yerine ise yıkılarak spor salonu yapılacak.

 

Asla dünya görüşleri veya ideolojileri eğitime yansıtmayız yansıtmadık da düşüncemizin ana temel kaynağı şuydu; bir belirsizliği nasıl olurda en az zararla en az zaiyatla geçiririz meselesiydi.

 

Bu çerçevede arkadaşlarımıza talimatlarımız bu yöndeydi. Güzel bir çalışma yaptılar ve mevcut okulların hiç birine dokunmamak kaydıyla potansiyel bir imam hatip ortaokulu beklentisini de dikkate alarak biri E-5’in üstünde biri altında olmak üzere boş okul tespit edildi. Bunları biri hala inşaat halinde biriside öğretmen Zekeriya Göçer İlköğretim Okulu. Hem İlkokul hem Ortaokul olarak planlandı onun daha önceden depreme dayanıklılığı için güçlendirme yapılmış bir bölümü vardı. Ancak yeni okul yapıldıktan sonra yıkmayı planladığımız bir bölümdü. Boş durmaması adına biz o bölümü de planladık.

 

Tabi bu dediğim gibi eylem boyutunda çok fazla değilim ben çünkü hangi okul desek aynı tepkiyi bir kısım velilerden göreceğimiz aşikardır. Çünkü Refet Bele desek refet Bele’den tepki alacaktık. Öbür taraftaki diğer okulları desek onlardan tepki alacaktık çünkü insanların değişime hep genel anlayıştır bir belirsizlikle tepki verirler insanların kafasında belirli olmak belirgin olmak veya geleceği görmek dediğimiz bir hadiseyi geçmişe dayanarak hesap ederler.

 

Geçmişteki hayat standartlarını kolay kolay değiştirmezler. Ancak bir değişim var. Bu ne bizim insiyatifimizde olan bir şey nede mevcut eğitim sisteminin getirdiği bir şey. Bir kanun bir düzenleme yeni bir olgu bu yeni olguya en iyi adaptasyonu böyle düşündük.

Veliler ideolojiden uzak durmalı, eğitim düşünmeli,

”  Velilerin protestolarını da yorumlayan Hamurcu, “ Hangi okulu dönüştürmek isteseydik orada ki velilerden tepki alacaktık. Bir tek bu iki okul boştu. Bizde burayı değerlendirdik. Veliler bana topladıkları imzaları getirdiler.

Bende hemen cevap verdim. Bu okulun yeni binası ile ilgili herhangi bir tasarrufun olmayacağını, sadece bir bloğunun İmam hatip ortaokulu olacağını kendilerine bildirdim.”   Velilere de seslenen Kaymakam Hamurcu, bu konuların siyasete ve ideolojilere çekilmemesi gerektiğinin altını çizerek, bu yaştaki çocukların ideolojileri olmayacağını, kanun kendileri verdi yetkilere dayanarak bu alanda teknik çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yeni eğitim yılı sıkıntılarla başlayabilir
Yeni eğitim yılının sıkıntılarla başlayacağını söyleyen Hamurcu, “yeni eğitim sisteminin nasıl işleyeceği ile ilgili henüz toplumun kafasında oluşmuş bir form olmadığı için, ‘nasıl yapabiliriz?’ hesaplarını yaptık bizde. Mevcut öğrenci sayısını, derslik sayılarımızı, okullarımızda ki son durumlarını yeniden gözden geçirdik. İhtiyaçlarımızı belirledik, buna göre de çalışmalarımıza başladık.”

 

Haber yapan gazeteyi de kınadı!

Bu eylem konusunda Kaymakamlık makamından görüş almadan haber yapan bir gazeteyi de açıkça kınadığını belirtti. “ Taraflı yayın yapan o gazeteyi ve yetkilisini de açıkça kınıyorum” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]