Polis müdürleri terfi heyecanı yaşadı!

Yayın: 07:47 - 06.07.2012
Güncelleme: 07:47 - 06.07.2012

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde terfi heyecanı yaşandı. Bir üst rütbeye terfi eden emniyet müdürleri düzenlenen törenle rütbelerini aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı törende 99 emniyet müdürüne rütbeleri törenle takıldı. Hüseyin Çapkın, yaptıkları vazifenin kutsallığına işaret ederek, toplumun her kesimine yaptıkları hizmetin bir etkisini ulaştırdıklarını belirtti.

Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi (PEKOM)’nde düzenlenen terfi törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile üst rütbeli polis müdürleri ve terfi alan müdürler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Terfi alanlar adına Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Özsavaş bir konuşma yaparak, özellikle eşi ve ailesine, görev yaptığı süre içindeki desteklerinden ötürü teşekkür etti. Özsavaş’ın, konuşmasındaki ailesiyle ilgili bölümü katılımcılardan alkış aldı.

MUTLU: HUZUR VE ASAYİŞ NOKTASINDA ELDEN GELENİ YAPIYORUZ

Vali Mutlu, terfi alan polis müdürlerine hitaben, görevlerinin yeni sorumluluklar getirdiğini belirterek, bu sorumlulukları hakkıyla yerine getireceklerine inandıklarını dile getirdi. İstanbullulardan sorumlu olan bekçisinden valisine kadar herkesin sorumluluk taşıdığını belirten Mutlu, huzur asayiş noktasında ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini dile getirdi.

ÇAPKIN: HERKESE KATKI SAĞLIYORUZ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da polislik mesleğinin kutsallığına işaret etti. Polisin fedakâr şekilde çalışarak herkese mutlaka bir katkı sağladığını belirten Çapkın, kimi zaman bomba koyanları bularak, kimi zaman dövülenleri yakalayarak, herkese katkı sağladıklarının altını çizdi. Polisliğin fedakarlık üzerine kurulu olduğunu ve aile üyelerinin de bir süre sonra bu durumu özümsediklerini belirten Çapkın, “Evde bir iki gün kalsanız ‘sen niye evdesin’ diyorlar. Böyle bir görev içindeyiz.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden 19, ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden 15, üçüncü sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden 32 ve 4. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden 33 polis müdürüne törenle rütbeleri verildi. Birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden müdürlere rütbe ve hediyeleri, Vali Mutlu ile Emniyet Müdürü Çapkın tarafından verildi. Hediye olarak kol saati alan müdürlerin eşlerine ise çiçek verildi.

Birinci sınıf emniyet müdürlüğüne yükselen emniyet müdürleri arasında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, Güvenlik Şube’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Karabörk, Şahin Çiftçi, Gökhan Özsavaş, Tuğrul Pek, Cemil Bayazıt, Fatma Karaduman, Kemal Elbir gjbi isimler yer aldı.

 

İstanbul CHA

Exit mobile version