Kuyumcu, yüzüğü çalan hırsızı yakaladı!

Yayın: 12:02 - 06.07.2012
Güncelleme: 12:02 - 06.07.2012

Kartal’da kuyumculuk yapmakta olan Deniz Şahin, müşteri kılığında içeri giren bayan bir şahsın baktığı yüzüğü alıp kaçması üzerine peşinden koşarak yakalayıp polise teslim etti.

 

Kamera kayıtları her şeyi açıklıyor!

Hırsızlık olayı cereyan ettiği sırada işyerindeki güvenlik kameralarının kayıtta olması her şeyin net olarak görünmesini sağlıyor.

 

Uyanık kuyumcunun elinden kaçamadı…

Kuyumcu Şahinin verdiği bilgiler ve kamera kayıtlarından elde edilen görüntüler eşliğinde, hırsızlık zanlısı bayan müşteri olarak girdiği kuyumcu tezgahında istediği yüzüklere bakarken içlerinden bir yüzüğü alarak işyerinden hızla kaçmaya çalışması hüsranla sonuçlandı. Kendisinden daha hızlı koşarak yakaladığı bayanı çekerek kuyumcudan içeri aldı ve yüzüğü çantasından çıkarmasını istediği belirtildi.

Ben almadım demesi karşısında, yüzüğü vermesi konusunda ısrarcı olan işyeri sahibinin ısrarlarına daha fazla dayanamayarak çantasından çıkardığı yüzüğü verdiği belirtildi.

İşyeri sahibi durumu polise haber vererek şikayetçi olduğunu belirtip zanlıyı polise teslim etti.

Poliste ifadesi alınan zanlı serbest bırakıldı.

Hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlının polis tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına tepki gösteren Kuyumcu Deniz Şahin, “hem hırsızlık yapıyor suç işliyor, hemde anında serbest bırakılıyor. Hırsızlık olayı gibi suçların bu yasalar kapsamında caydırıcılığı olmadığı gibi birde bizler gibi riski yüksek iş yapan esnafları da zor durumda bırakıyor.  Hırsızlar bizlerden daha rahat hareket ediyor, çünkü hiçbir korkusu yok” dedi.

Exit mobile version