SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek, “İBB, İlçe Belediyelerine Toplam 65 Milyon Tl Yardım Yapacak

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir Taşyürek, “İBB, İlçe Belediyelerine Toplam 65 Milyon Tl Yardım Yapacak”

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 2012 Mayıs ayı toplantısında alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine toplam 65 milyon lira tutarındaki şartlı yardım yapması kararının ardından ilçe belediyeleri harekete geçti.

Belediye yasasına göre şartlı bağışların kabulü için belediye meclisinin karar alması gerektiğinden, 2012 Ağustos toplantılarında ilçe belediye meclisinde İBB yardımının kabulü gündem konusu yapılarak görüşülüyor.

Kartal Belediye Meclisi’nin 8 Ağustos Çarşamba günkü toplantısında 1,963 Milyon TL tutarındaki İBB bağışının kabulü konusunun görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Kartal ve İBB Meclis üyesi ve İBB Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir TAŞYÜREK konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

“İBB İSTANBUL HALKININ EMANETİNE ASLA İHANET ETMEDİ.”

 

Meclis üyelerince ilgiyle takip edilen konuşmasındaAbubekir Taşyürek, İstanbul ilçe belediyelerine yapılacak olan İBB yardımlarının dağılımı konusunda İBB bürokrasisinin ciddi hazırlıklar yapığını söyledi. İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın en uygun dağıtım yöntemi bulmak için çeşitli değerlendirme ve çalışmalar yaparak önerilerini İBB meclisine sunduklarını anlatanAbubekir Taşyürek, kendilerinin bu konudan, yardım kararının İBB meclisinden ilçe belediyelerine yardım kararı çıkması öncesinde Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları sırasında haberdar olduğunu belirterek “yardımların ilçe belediyelerine dağılımında iki katsayının dikkate alındığını” söyledi.

 

İBB “HALKA HİZMETİN HAKKA HİZMET OLDUĞU ANLAYIŞIYLA YEREL SİYASET TARİHİNDE EFSANE İŞLERİ BAŞARDI.”

 

Oluşturulan iki dağıtım katsayısının birinin “yol katsayısı” diğerinin de “nüfus katsayısı” olduğunu belirtenAbubekir Taşyürek, “ilçenin yol uzunluğunun toplam İstanbul yol uzunluğuna oranlamasıyla “yol katsayısının,” ilçenin nüfusunun İstanbul’un toplam nüfusuna oranlamasıyla da “nüfus katsayısının” bulunduğunu anlattı.

Asfalt, döşeme taşı, bordur gibi yol yapım ve bakım malzemelerinin bağışında ilçenin yol katsayısı ile nüfus katsayısının müştereken, ağaç, çiçek ve diğer park ve bahçe dizayn malzemesi bağışında ise; sadece nüfus katsayısını dikkate aldığını, bununda en uygun yöntem olduğunu anlatanAbubekir Taşyürek, “bu kıstaslara göre hiçbir ayırım yapmadan tüm belediyelere ayni kıstaslar uygulanarak, kararlaştırılan bağış tutarının ilçe belediyelerine pay edildiğini” açıkladı.

İBB ’nin “parti/ilçe farkı gözetmeden yardım ve desteklerini yaptığını” ve bu kapsamda belirtilen katsayılar uygulanarak, mesela Kadıköy Belediyesine 2,140 Milyon TL, Ataşehir Belediyesine 1,723 Milyon TL, Adalar Belediyesine 148 Milyon TL ve Zeytinburnu Belediyesine de 1,301 Milyon TL yardım yapılacağını belirtenAbubekir Taşyürek, “İBB yönetimi halka hizmetin hakka hizmet olduğu anlayışıyla” yerel siyaset tarihinde efsane işleri başarmış bir belediyedir” dedi.

Bazı belediye meclislerinde dağıtım konusundaki bu hassasiyeti bilmeden bir takım haksız eleştiriler yapıldığını ancak, “İBB yönetiminin halkın emanetine asla ihanet etmediğini” ifade edenAbubekir Taşyürek“umuyorum zaman zaman İBB‘yi bu ve benzeri konularda haksızca eleştirenler, bu açıklamalardan sonra vicdanlarının sesini dinleyerek,  eleştirilerinde daha hassas davranmalıdır. Çünkü bu kurumlar hepimizindir. Bu kurumları gereksiz yere yıpratmanın kimseye faydası yoktur” dedi.

Konuşma sonrasında meclis üyelerinin soruları Abubekir Taşyürektarafından cevaplandırılarak oylamaya geçildi. Yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal Belediyesi’ne yapacağı 1,963 Milyon TL şartlı bağış oy birliği ile kabul edildi.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]