SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy-Kartal Metrosu Yarın Açılıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yarın açılacak olan Anadolu Yakası’nın ilk metrosu Kadıköy-Kartal Metrosu trafikte bazı değişiklikleri de beraberinde getiriyor.

Metro güzergahında bulunan ana arterlerdeki minibüs hatlarının bir kısmı ara hatlara dönüştürülecek. Bu hatlardan bir tanesi de yaklaşık 60 yıldır hizmet veren Gebze-Harem hattı. Gebze-Harem güzergahında minibüsçülük yapan esnafsa, genel olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kendilerini mağdur etmeyeceğini düşünüyor.

Gebze -Harem hattında minibüsçülük yapan Ersen Yarar, bir minibüse 2-3 ortak olanlar olduğunu ve bir minibüsten 3 ailenin ekmek yediğini belirterek, “Bunun yanında borçlu insanlar var. Bu insanlar mağdur olacak. Biz devletimize, belediyemize güveniyoruz. Onların bizi mağdur etmeyeceğinden eminiz. İnşallah iyisi olacak. Yapılacak değişiklik ile yolcu sayımızda düşer, kazancımızda düşer, para da kazanamayız. Borçlu adamlar batar, çok olaylar olur. Bize şuana kadar yapılmış bir tebligat da yok. Ama biz Sayın Kadir Topbaş’a güveniyoruz. İnşallah bizi mağdur etmeyecek” şeklinde konuştu.

Bir başka minibüs şoförü Cafer Canbolat ise 60 yıldır hizmet veren Gebze-Harem hattını bir anda kaldırılıp atılacağına inanmadığını söyledi. Canbolat, “Başkanımız ne yapacaksa ben onun en güzelini yapacağına inanıyorum ve devletimize de güveniyorum. Bu hattan bin aile ekmek yiyor. Ben başkanımızın bu bin aileyi mağdur edeceğine inanmıyorum” şeklinde konuştu.

Baba mesleği olan minibüsçülüğü Gebze-Harem hattında devam ettiren Ahmet Erol da mağdur olmayacakları görüşünde. Minibüslerin ana arterlerden kaldırılmasının esnafı mağdur etmediği sürece sıkıntı yaratmayacağını düşünen Erol, “Dikey olarak değil de, metrobüse paralel olarak çalıştırabilir. Ve ya daha başka alternatifler sunabilir. İstanbul’da binlerce korsan taksi var.

“M” plakalarda ticari, bunları taksiye çevirebilir. Bir sıkıntı yok. Eminiz ki belediye başkanı bizim için ve vatandaş için en iyisini yapacaktır. Sonuçta biz de onun vatandaşıyız. Arada tabi ki ufak tefek sorunlar yaşanacak. Bunlar da halledilebilir ve minibüsler ana arterlerden kaldırılabilir. Ben burada kimsenin mağdur olacağına belediyenin de bizi mağdur edeceğine inanmıyorum. 1950’den beri İstanbul’un yükünü çeken bu minibüsler. Onun için biraz da nankör olmamak lazım” dedi. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
09 Mayıs 2024
500 ve 1000 TL’lik banknot çıkacak mı? TCMB Başkanı açıkladı

500 ve 1000 TL’lik banknot çıkacak mı? Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan merak edilen sorunun cevabını verdi. 500 TL ve 1000 TL’lik banknot çıkacak iddiası son dönemlerde sosyal medyada sık sık gündeme geliyordu. Bugün yıl sonu enflasyonu tahminlerini açıklayan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Bu soruya da yanıt verdi. Peki 500 […]

Genel
09 Mayıs 2024
EMEKLİYE MÜJDE! Maaş Zammı İçin Bu Rakam İlk Kez Telaffuz Edildi

EMEKLİYE MÜJDE! Maaş Zammı İçin Bu Rakam İlk Kez Telaffuz Edildi. Emekli temmuz zammı son dakika. Emekli maaşını alma ile ilgili bu rakam ilk kez telaffuz edildi. Hesaplar sil baştan değişti, emekliye gelecek zam belli oldu. Emekli ve memurlar Temmuz ayı maaş zammını iple çekiyor. Hayat şartları ve geçim sıkıntısı her geçen gün büyümeye devam […]

Genel
09 Mayıs 2024
Dikkat! 4 Gün Sürecek, 81 İl İçin Uyarı Yapıldı

Son dakika! Sıcaklıklar düşüyor, 4 gün sürecek yağış geliyor. 81 il için kritik uyarı yapıldı. Meteoroloji yeni hava durumu tahminleri belli oldu. Sıcaklıklar yurt genelinde düşüyor. Üstelik yağışlar geliyor. Tam 4 gün sürecek yağışlar için 81 ile uyarı yapıldı. Hafta sonu planı yapanlar hemen baksın. Cuma, Cumartesi, Pazar günü yağışlar kuvvetli olacak. Evden çıkacaklar şemsiyesini […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

Bu yıl Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6. Kez düzenlenen “Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası”, İSTMARİNA AVM’de 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. İlçemiz okullarından seçilen öğrenciler, okul içi turnuvalarda gösterdikleri performanslarıyla yarışmaya katılma hakkı kazandılar. İlkokul kategorisinde Hedef 5, Zıp Zıp, Barikat ve Mangala; Ortaokul kategorisinde Pentago, Mangala, Abalone, 9 Taş; Lise kategorisinde ise […]