Erdoğan Kadıköy- Kartal Metrosunun Açılışını Yaptı!

Yayın: 14:22 - 17.08.2012
Güncelleme: 14:22 - 17.08.2012

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyayı ağır bir dille eleştirerek, “Ramazanın ruhuna tamamen ters bir şekilde her türlü kutsalı çiğneyerek kan akıtan teröristlere karşı açık net söylüyorum televizyon kanallarına onların avukatlarını çıkartan medyaya karşı tavrım vardır, bundan sonra da olacaktır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy – Kartal Metrosu açılış töreninde yaptığı konuşmada Türk milletinin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Suriye’de Ramazan ayın boyunca süren çatışmalara değinen Başbakan Erdoğan, “Suriye’de ebediyete intikal eden kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Bir zalim rejimin yıkılmasının mücadelesini veren kardeşlerime rabbimin yardımını diliyorum. Her ne kadar ülkemizin içinde oraya destek noktasında gayret içerisinde olan siyasiler varsa da onlara rağmen orada da hak hakim olacaktır, bunu görüyorum. Çünkü zulüm ile abad olunmaz. Er ve ya geç hak hakim olur” dedi.

Arakan’da yaşanan dram karşısında ilk diplomatik ziyareti Türkiye’nin yaptığını anlatan Erdoğan, “Birileri ‘Dışişleri Bakanı’nın orada ne işi var’ dediler. Eşim kızım birlikte gittiler. Orada yaptıkları çekileri izledim. İnsana saygısı olanlar varsa oraya Türkün niye gitmesi gerektiğini çok iyi anlarlar. Bu millet Hint yarım adasındaki zulme buradan donanma kaldıran bir millettir. Biz böyle bir tarihin varisleriyiz. Onun için tribünden izlemek üzere biz bu görevlerde değiliz. Dünya üzerinde mağdur muhtaç tüm insanlığa ramazan bayramının hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.)

 

Başbakan Erdoğan tahammülü zor bir ramazan ayının geride bırakıldığına dikkat çekerek, “Ramazanın ruhuna tamamen ters bir şekilde her türlü kutsalı çiğneyerek kan akıtan teröristlere karşı açık net söylüyorum televizyon kanallarına onların avukatlarını çıkartan medyaya karşı tavrım vardır, bundan sonra da olacaktır. Bunu da söylüyorum. Herkes net olacak. Sen PKK terör örgütünden yana mısın yoksa bu milleten yana mısın. Bunu açık net ortaya koy. Bir çok senaryolara karnımız toktur. 2012 ramazanının kana bulayan bu zalimleri insanlık unutmayacak unutturmayacak” ifadelerini kullandı. İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version