Kartalspor 63. Yılında Daha Güçlü!

Yayın: 17:47 - 17.08.2012
Güncelleme: 17:47 - 17.08.2012

 

TFF 1.lig’de İstanbul’u temsil eden tek takım olan Kartalspor,

kuruluşunun 63. yılını kutluyor

 

16 Ağustos 2012-İstanbul TFF 1.lig’in İstanbul temsilcisi Kartalspor, 18 Ağustos Cumartesi günü kuruluşunun 63. yıldönümünü kutluyor. Ali Örs, Mustafa Gürsel, İsmail Perin, Nevzat Bozkurt ve Haluk Akan’ın 18 Ağustos 1949 tarihinde Kartal Gençlik Kulübü’nü kurmasıyla başlayan Kartalspor, 63. yılında da Türkiye’de futbola değer katmaya devam ediyor.

Kartalspor Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Tozkoparan, Kartalspor’un kuruluş yıldönümüyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

“Kartal’da dört cesur ve ilerici büyüğümüz tarafından kurulan Kartalspor, 63 yıldır gururla yükselmiş ve Türkiye’nin, futbolseverlerin ilgisine mazhar olmuştur. Geride bıraktığımız 63 yılda, bazen üzüntülü ama çoğu zaman da mutlulukların yaşandığı dönemlerden geçildi.

 

Bir semt takımı olarak doğup, Türk futboluna yön veren Kartalspor’un gücü, taşıdığı birlik ruhundan, değerlerinden ve durmaksızın çalışmasından geliyor. Görevimiz, Kartalspor aracılığıyla Türk sporuna hizmet etmek. 63 yıl boyunca olduğu gibi, bundan sonraki dönem de Türkiye’nin ve futbolseverlerin, Kartalspor ile sevinip gurur duyacağı yıllar olsun. Kartalspor’un 63 yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

KARTALSPOR HAKKINDA

Kartalspor 18 Ağustos 1949 yılında İstanbul’un Kartal ilçesinde, Kartal’ın ileri gelenleri Ali Örs, Mustafa Gürsel, İsmail Perin, Nevzat Bozkurt ve Haluk Akan tarafından kurulmuştur. Renkleri Bordo-Beyaz olarak belirlenen İstanbul ekibi 1964 yılına kadar gayri federe olarak faaliyetlerini sürdürmüş 1965 yılında ise o zamanki ismi Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’nce tescil edilerek federe olarak İstanbul 2. Amatör Kümede mücadele etmeye başlamıştır. Volkan Demirel, Servet Çetin, Egemen Korkmaz, Olcan Adın, Ertuğrul Taşkıran gibi Türk futboluna önemli oyuncular yetiştiren ekip 2007-2008 sezonundan itibaren TFF 1.lig’de mücadele etmektedir. Kartalspor kuruluşundan bugüne kadar hiç küme düşmemiştir.

 

Exit mobile version