SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öz’e Kentsel dönüşüm öfkesi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Dernekleri Başkan Öz’e ve CHP’ye tepkili!

 

Esentepe’de “Kentsel Dönüşüm Mağdurları Derneği” nin, düzenlediği değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında mahalle sakinleri Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’e ve CHP’ye ateş püskürdü.

 

Seçimden önce mahalleye gelip “ biz bu planlara karşıyız hayır diyeceğiz, sizde malınıza sahip çıkın dernek kurun örgütlenin” diyerek oylarını alan belediye başkanının daha sonra kendilerini sattığını, o gün karşı olduğu Ak Parti’nin “Kentsel Dönüşüm” planlarını bu gün hayata geçirdiğin söyledi.

Kentsel Dönüşüm konusunda halkın kafası karışık!

2004 – 2009 yılları arasında görev yapan Ak Partili Belediye Başkanı Arif Dağlar döneminde İBB tarafından Dünyaca ünlü Mimar Zaha Hadid’e hazırlatılan Kartal Kentsel Yenileme planları hakkında vatandaşın da kafası karışık.

Esentepe mahallesi’nde bulunan dernek binası önünde yapılan toplantıya, CHP belediye meclis üyesi ve İBB meclis üyesi İbrahim Doğan ile Hürriyet Mahallesi “Kentsel Dönüşüm Mağdurları Derneği” başkanı Niyazi Şahin’de katıldı.

Niyazi Şahin ”Altınok Öz evet dedi”

Destek amacıyla toplantıya katılan Hürriyet Mahallesi Dernek Başkanı Niyazi Şahin yaptığı konuşmada, özet olarak şunları söyledi “ Bu günkü konuma bu olay ne zaman geldi, bu olay 2011’in son haftası Büyükşehir Belediyesi’nde görüşüldü 2012’nin ilk haftasında gündem kazandı ve Altınok başkan çıkıp evet dedi. Kayıtlarda vardır ileriki günlerde ben size açıklayacağım AKP İlçe Başkanıyla yapılan konuşmalar ve farklı şeyler, bunlar halk adına tehlikedir. Bir yönetim anlayışı bir siyasi kimliği olan bir insanın, gizli saklı insanları bir araç haline getiremez bin buna karşıyım” dedi.

 

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü, her ne kadar ben halkçıyım haltan yanayım “haklin içinde olmayan hiçbir projeye veya uygulamaya evet demeyeceğim”  denilmesine rağmen her ne hikmetse seçildikten sonra işin içine rant girdiği zaman o insanlarda değişiyor. İstanbul genelinde platform oluşturarak hak arama çalışmalarınız ve mücadelemiz sürecek.” dedi.

 

 

Başkan Yücel ”Hani halkı mağdur etmeyecekti”

 

Burada bir konuşma yapan  dernek başkanı Av. Mehmet Yücel, Kartal Belediyesi, verilen sözlerde halkı mağdur etmeyecek planlara ancak onay vereceğini söylemişti, oysa 1/5000 planda söz konusu uygulama halkı mağdur ediyor, üstelik mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği 1/5000 ölçekli planlarda yasalara aykırıdır. Buna rağmen Kartal Belediyesi yeni bir uygulama yapıyor, bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz. Yerel seçimlerin yaklaşmasından mı, yoksa Büyükşehirle irtibatını kuvvetlendirmek için yapılıyor bilmiyorum”

 

Şu anki uygulamanın devam etmesini istediklerini söyleyen dernek başkanı Av. Mehmet Yücel, ”depremle ilgili devlet desteğiyle yapılacak güçlendirmelere karşı değiliz. İtirazlarımız şu ana kadar bir karşılık bulmadı, ama eminiz ki vatandaş oyunun rengiyle bu duruma bir daha tepkisini gösterecektir.”

Başkan Öz planların uygulanmasını istiyor.

Kartal Belediye Başkanlığını 2009 yılında için yapılan seçim çalışmalarında Kentsel Dönüşüm planlarına “ Kentsel Sürgün planları” propagandası diyerek seçim kazanan bugünkü Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz bugün ise bu planların uygulanmasını istiyor.

 

Kartal Belediyesi bizi sattı!

İsmail Gündüz isimli mahalle sakini, “İbrahim bey’le başkan aynı yola çıktılar, İbrahim beyi başkan yardımcılığı görevinden aldı. Biz bunu neden oldu diye araştırdık örendik ki, başkan aynı Büyükşehir’de AKP Belediyesinin yaptığı sisteme döndüğü için İbrahim bey ona ters düşmüş, biz bunu geç anladık, o tarafa dönmüş. Kartal Belediyesi bizi sattı oyları aldı ama bizi sattı. Seçimden önce burada konuşma yaptı “burada vatandaşın aleyhine çıkacak bir şeyin altına imzamı atarsam namerdim şerefsizim” dedi.   İbrahim bey seçimden önceki duruşunu aynı devam ettiriyor, sayın başkandan da bunu istiyorduk, yapar yada yapamaz o ayrı bir şey, yapacaklarını yapacak yapamayacaklarını bakın arkadaşlar benim önümde büyükşehir engel oluyor diyecekti, biz bunu bilecektik, bize niye bilgi verilmedi. Başkan onların eskiden yaptığı sistemi uygulama kararı aldı. Başkan dönüş yaptı” dedi.

 

Başkan Öz, “Söz verdi, şimdi tersini yapıyor”

Derneğin ilk başkanı İsmail Yıldırım şunları söyledi “ Zaha Hadid Planları hazırlandığı dönemde belediye başkanı ve ekibi bize geldi dedi ki “ bu planlara biz karşıyız hayır diyeceğiz, sizde malınıza sahip çıkın dernek kurun örgütlenin” dedi. Bu gün de tam tersini yapıyor. O gün karşı olduğunu bu gün hayata geçiriyor. Özellikle belediye başkanının bize verdiği bir sözü vardı, “halkın zararına olan bir şeyin altını imzalamayacağım” dedi şimdi tam tersini yapıyor”

Başkan Kentsel Dönüşüme karşı olmasından dolayı buradan çok oy aldı, AKP burada bundan dolayı kaybetti. Belediye’yi kazanmasında Kentsel Dönüşüm”ün  büyük payını aldı. Şimdi de hayır diyenleri sevmez duruma geldi, mesela İbrahim beyi görevden aldı, bizim derneği dışladı, istediğimiz zaman bizimle görüşmedi, geçen yıl randevu alamadık”

 

İbrahim Doğan “Bu insanlar bizi kucakladı”

 

Toplantıda söz alan belediye meclis üyesi İbrahim Doğan ise şunları söyledi “ Burada 200 m2 ile 500 m2 arası 0.50, 500 m2 ile 2000 m2 arası 0.75, 2000 m2 ile 5000m2 arası şartlı imar veriliyor. Vatandaş diyor ki bizim yerimiz imarlı iskanlı bir bölgeydi. Kartal’ın her tarafında 1.75 inşaat emsali veriliyor, niye bizim ki “Zaha Hadid Planları” içine konularak bir dayatmayla imar planımız 0.50 veya 0.75’e indirildi. Zaten burada ki vatandaşların en büyük arsası 220 m2’dir. Dolayısıyla biz CHP olarak, o denemde bu planlara karşı çıktığımızda bu insanlar bizi kucakladılar ve biz Kartal’da Maltepe’de Ataşehir de ve Sarıyer’de “Kentsel Dönüşüm”e hayır diyerek seçimleri aldık. Çünkü burada büyük bir mağduriyet var”

 

“Doktor’la görüşemiyoruz”

 

Mahallenin ilk muhtarlarından Şaziye Polat “ Bizi bilgilendirmeye ne muhtarı geliyor ne azası geliyor, ah benim eski gençliğim olsa belediye’yi onların başına yıkardım”

 

Bir vatandaş “Genelde CHP belediyelerinde başkanla görüşmek çok zor, RP AKP belediyelerinde gayet rahat. Aslında CHP belediyesi daha açık olması lazım ki halkın belediyesi olsun.  CHP belediyesinde görüşme için bir ay iki ay adam bulacaksın, adam ayarlayacaksın ki randevu alasın görüşemiyorsun zorlaştı, kime anlatacağız derdimizi. Mesela Sekmen’le elini kolunu sallayarak görüşüyordum ama sayın Doktor’la görüşemiyoruz. Geldi buraya bize dedi ki “zerre kadar bir zararınız olsa namusum üzerine söz veriyorum imza atmam” dedi. Aha bu gün yok”

 

“Mahalleye gelmesinler taşlarız”

 

Olaya tepki gösteren bir mahalle sakini “Bu kadar insan mağdur oluyorsa, biri de gider başkanı mağdur eder, üç beş kişide bunları mağdur eder bu işte böyle biter. Başkan kaybedeceğini bildiği  için artık buraya uğramıyor. Bence seçim zamanı CHP olarak buraya uğramasın, mahalleye gelmesin, gelirlerse gençlerin eline taş verelim taşlasınlar gitsinler, onlar bizi kepçelerle kovacağına biz onları taşlarla kovalayalım. Biz CHP’ye güvendik kendimde Mardin’li yim Kürdüm oyumu CHP’ye verdim başkan bize ne yaptı, Nevşehir’de otel yaptı, adalarda plaj yaptı. CHP bize bu yolu gösterip hiçbir şey yapmadığı için otomatikman CHP’yi söylüyoruz ”

 

Belediye’den açıklama bekliyoruz

Bir vatandaş “burada en büyük eksiklik, Kartal Belediyesi’nin burayı hiç ciddiye almaması, hiç bir bilgi vermemesi hepimizi ortada bırakıyor. Seçimden önce üç günde bir gelen seçimden sonra bir defa gelip açıklama yapmaz mı.? Biz fazla bir şey istemiyoruz ki, insan yerine konulup bir açıklama bekliyoruz. Aldatıldığımızı düşünüyoruz” dediler.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]