SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mecliste soru sormaya CHP gurup kararı engeli!

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP’li Kartal Belediye Meclisi, skandal bir olaya daha imza attı.

Kartal Belediye Meclisi 07 Eylül 2012 tarihli Cuma günkü oturumunda, Ak Parti’li bazı meclis üyelerinin, belediye başkanının yanıtlaması talebiyle meclise verdiği soru önergesi, CHP tarafından “grup kararı” alındığı gerekçesiyle ret edildi.

 

Böyle skandal görülmedi.?

Bir meclis üyesi, bazı konular hakkında belediye başkanından bilgi isteyecek, ama CHP, “biz grup kararı aldık, senin belediye başkanına bu soruları sormana izin vermiyoruz” diyecek, bunun adı da demokrasi olacak.!

 

Soru sorulmaması için gurup kararı!

Kartal Belediye Başkanının meclisten aldığı yetkiyle söz konusu süre içinde neler yaptı diye soru sormak isteyen meclis üyesinin sorusuna CHP’li üyeler, gurup kararı alarak soru sorulmasını engellendi.

 

Birincisi, bir meclis üyesinin bazı konularla ilgili soru önergesi vererek belediye başkanından bilgi istemesinin önünün kesilmesi demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğu kadar açıkça da yasalara aykırıdır.

İkinci vahim olay, soru önergesinin ret edilmesi üzerine yaşanan tartışmalara müdahil olan Meclis Başkanvekili Taner Özdemir’in sarf ettiği sözlerdir.

 

Ödemir, Önergeyle ilgili grup kararı var

Ne diyor Özdemir CHP Grubunun oylanması yönünde bir talebi var, bu grupta da konuşulmuş olan bir konu. Bu noktada ben gayet normal yaptım, o yüzden grup kararına uydum, Önergeyle ilgili grup kararı var”

 

İktidar partisi CHP grubu, Ak Parti’li bir meclis üyesinin belediye başkanına soru sormasına izin vermiyor, belediye’nin icraatlarıyla ilgili meclis üyesi soru sormayacakta kim soracak, bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır.

Hani bu belediye’de her şey şeffaftı, hani hiçbir şey halktan gizlenmeyecekti.?

Yazıktır, birilerinin hatalarını kapatmak uğruna demokrasiyi ayaklar altına almayın. Bırakın Kartal halkı ne olup bittiğini öğrensin, halkı yok saymak kendini yok saymaktır.

 

İşin en vahim tarafı, nasıl oluyor da daha meclise gelmemiş bir soru önergesiyle ilgili CHP grubu “önergenin oylanması ve ret edilmesi” yönünde grup kararı alıyor. Daha meclis toplanmamış, mecliste kimin ne söyleyeceği belli değil, nasıl oluyor da CHP, Ak Parti’nin böyle bir soru önergesi vereceğini önceden biliyor ve skandal bir şekilde grup kararı alıyor. Ak Parti, kendi içindeki köstebekle ilgili ne yapar bilinmez ama, CHP’nin bu tür demokrasi dışı bir takım olaylara tevessül etmesi anlaşılır bir durum değildir.

İşte, o çok tartışılan, Ak Parti’li Metin Bektaş’ın meclis kürsüsünden okuduğu ve Belediye Başkanının cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi..

 

İŞTE O SORULAR

1-Geri alınan bu meclis kararlarıyla, daha önceden şu anada kadar belediyeye ne alınmıştır, kaça alınmıştır, kimden ya da kimlerden alınmıştır.

 

2-Bu kararlarla, belediyeye ait ne ya da neler satılmıştır, kaça satılmıştır, kime yada kimlere satılmıştır.

 

3-Bu yetkilerle, belediyeye ait olan yerlerden her hangi bir yer kiraya verilmişimidir, verildiyse kime kaç paraya verilmiştir.?

 

4-Bu yetkilerle belediyenin kullanımı için her hangi bir yer kiralanmışımıdır, kiralandıysa kimden ve kaç paraya ne amaçla kiralanmıştır.

 

5-Bu yetkilerle, deprem dönüşüm projesi adı altında, mülkiyeti belediyemize ait her hangi bir arsa yada binayla ilgili bir müteahhitlik firması ile  veya her hangi bir kurumla görüşme yapılmışımdır.?

 

Soru önergesinin başkanlık makamına havalesi, yapılan oylamada CHP’lilerin oylarıyla ret edildi.

 

Söz alan İbrahim Doğan, yaptığı açıklamada “her meclis üyesi arkadaşımızın soru sorma hakkı var, biz bunu burada bunu ret etsek te arkadaşımız dilekçe ile de bunları sorma hakkı var, dolayısıyla meclis üyelerinin bilgilenmesinin önüne set çekmek doğru bir tarz değil diye düşünüyorum. Bu insanlar bilgilenmek zorunda kanun var yasa var. Bu demokratik kanalları biz burada tıkarsak doğru olmaz.”

 

Mehdi Akman ise şunları söyledi “ 5393 sayılı belediye kanununun 26. maddesinde “meclisin bilgi edinme ve denetim yolları” başlığı altında

2. paragrafında “Meclis üyeleri meclis başkanlığına önerge vererek, belediye işleriyle ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir. Soru belediye başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır.” Siz bunu oylayamazsınız. Bunu başkana soralım mı sormayalım mı diye oylayamazsınız. Bu sorulunca başkan bunu cevaplandırmak zorundadır, oylama diye bir şey olmaz.”

Abdi Kesimal “Bu önergeler her ne kadar oylama yapılıyorsa da kanunda böyle bir şey yok. Belediye meclisinde sorulan her soruya belediye başkanı veya görevlendireceği kişi cevap vermek zorundadır. Oylamak hiçbir şekeldi demokratik değil. Bunu değiştirin başkanlık makamına gönderin cevaplansın,,

Taner Özdemir “CHP Grubunun oylanması yönünde bir talebi var, bu grupta da konuşulmuş olan bir konu. Bu noktada ben gayet normal yaptım, o yüzden grup kararına uydum, Önergeyle ilgili grup kararı var” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]