SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öz hakkında, Hurdacılar kooperatifinden yeni iddialar !

Yayınlanma:
ABONE OL

Hurdacılar Kooperatif YönetimKurulu Üyesi Metin Solmaz, Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr Altınok Öz’ün, Kooperatifte Başkanlık yaptığı dönemde, usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine YeminliDenetim şirketi tarafından hazırlanan ve Kocaeli Valiliğince incelemeye alınan raporla ilgili, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Bu hemşerimizdir becerir dediler, başkan yaptık!

Kooperatif kurulduğunda, camia içinden Altınok’un başkanlık için önerildiğini söyleyen Solmaz “bu becerir dediler, kültürlü tahsilli hemşerimiz dediler, geldi başkan oldu. Belediye Başkanı seçildikten sonra’da Kooperatifin başkanlığını sürdürdü.  Başkan seçilince kendisine 2.500TLmaaşbağlandı, iki bin metre arsa hibe edildi, arsanın yıllık 1.500Tlaidatını da kooperatif ödüyordu, A 6arabatahsis edildi arabayı da eşi kullanıyordu”

“TEMA işinde başka işler var”

TEMA’ya verilen 350 milyarın, sözü edilenyolile bir alakasının olmadığını söyleyen Solmaz “ Altınok Genel Kurulda bize dedi ki, TEMA Vakfından yol alacağız, vakıf engel oluyor orada köprülü kavşak yapılacak içimizden yol geçecek, TEMA’ya bağışta bulunacağız bu yola izin verecek” dedi.  Bizde saf temiz insanlarız, yolumuz geçerse hem yerimiz değerlenecek, hem köprülü kavşağımız olacak Şekerpınar’a takılmayacağız diyeiyidedik, 50’şer milyar taksitle 350 milyar TEMA vakfınaparaödendi. Ama biz yönetime geldikten sonra Belediye’de yaptığımız araştırmada, TEMA Vakfıyla bu yolun bir alakası olmadığını, belediyenin böyle bir talebi olmadığını öğrendik, ondan sonra işin içinde başka işler olduğunu anladık 350 milyarımız gitti kendi açtığımız yolu kullanıyoruz”

Hafriyat paraları kayıtlara girmedi

Kooperatife ait 7 parsel’de70 metrederinliğinde dereye milyonlarca  metre küp hafriyat dökümü yapıldığını, buna karşılık kooperatife resmi olarak 29 bintlgirdiğini, diğer paraların kayıtlara girmediğini söyleyen Solmaz “Burası İstanbul’un döküm alanı olmuş, apaçık ne söyleyeyim ne anlatayım, Bundan dolayı Kocaeli büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat dökümünden kestiği üç tane ceza tutanağı var, bunlardan sadece bir tanesi 900 bin tl.

Burada ben cesaretimi toplayıp bu adamı devirmeseydim, ne bu kooperatif bu hale gelirdi, ne bu yollar yapılırdı, ne de bu kooperatifdeğerkazanırdı”

Solmaz, Altınok’un kendilerine  yanlış işlerden yaklaşık 10 trilyonluk zarar verdiğini de söyledi.

Bu arada bir çokdeğişikkonulardahizmetalımı yapıldığını, bunlardan birşirketsahibi M.A’nın her ay 7 milyar fatura kestiğini, kendileri göreve geldiğinde aynı işi 1.900tlmaaşla bir kişiye yaptırdıklarını söyledi.

 Arsaların parası kooperatife girmedi

Solmaz “47 parselimiz vardı, Elektronikçiler diye bir parsel, burada 100 -125-130 bin dolara yerler satıldı, kayıtlara bakıldığında 50 bin dolar olarak geçiyor. BuparaY. üzerinde döndü, resmi olarak kooperatife girmedi.

 

Hurdacı ekibin tamamı belediyede

Seçim döneminde bir çok kooperatif  çalışanının gece gündüz Kartal’da kalma kaydıyla Altınok’a çalıştığını belirten Solmaz, kooperatif başkanlığından düşürüldükten sonra yakın kadrosunun hepsini belediyeye götürdü. K. hanım, N. bey, S.bey gibi burada kendisiyle kim yakın çalışmışsa o ekibin tamamı şu anda belediye’de” Solmaz ayrıca, Altınok Öz’ün kardeşinin de burada bir yeri olduğunu ve daha sonra  sattığını, Yavuz Değirmenci’nin de yer aldığını belirtti.

 

“Git Belediye Başkanlığını yap”

Süreçiçinde Kooperatifteki sorunların büyüyüp çözümüretilmemesi üzerine Altınok’la görüşmeye kararverdiğini söyleyen Solmaz  “ Yıl 2011 çıktım karşısına,  bizim sorunlarımız var dedim, seni yönetimdenyıkmak istiyorum, sen git belediye başkanlığını yap, senide burada onursal başkan yapalım, biz de burada tekrar yönetim kurup işleri yoluna koyalım dedim.  Bunun üzerine  yönetimi toplayıpOlağanüstü Kongre kararı aldılar, yönetim kongrede ibra edilmedi. Kongreden sonrayeni yönetim Kooperatifinprofesyonel bir firma tarafından denetlenmesi gerektiğine karar verdi.Denetim işi  MAKRO denetime verildi, Makro biz denetleyelim sonrada bakanlığa verelim” dedi.

Şirket, hem paramızı aldı hem milleti korkuttu

MAKRO şirketinin sahibinin olmaması yapılmaması gereken şeyler yaptığını ifade eden Solmaz “ İş denetlendi, 23 – 25 bin liraparaaldılar, dosyayı ortaya çıkardılar.

O arada biz OlağanüstüGenel Kurulyaptık. Makro denetiminsahibi Mustafa çıktı Genel Kurul’da konuşma yaptı “Eski yönetimi ibra etmezseniz, mahkemeye verirseniz Kooperatif mali zarar görür. Doğru, burada usulsüzlük çok yazdık ama, bunu onaylarsanız, bu raporu bakanlığa verirsek, Kooperatife de buradan 2-3 trilyonluk ceza çıkabilir”  dedi. Millette, bir taraftanyeni yönetim ceza alır, bir taraftan dapara cezası çıkar düşüncesiyle her kes oy verdi ibra etti, ben etmedim. MAKRO denetim hem denetledi, hem paramızı aldı hem de insanlara korku verdi. Bu ibra, hukuka aykırı oldu, çünkü önceki genel kurulda ibra edilmemişti, ama millet korkudan ibra etti” dedi.

Siz şeytanın Avukatlığını yapıyorsunuz

Hazırlattıkları dosyanın bir işe yaramadığını, firmaya verdikleri paranın boşa gittiğini söyleyen Solmaz “ Ben MAKRO denetime şunu söyledim “madem bu işe yaramayacaktı, madem bu işten Kooperatif zarar görecekti,  bize baştan deseydin, niye kooperatifin parasını aldın. Hem araştırma yaptırıyorsun, hem de çıkıp orada zarar görürsünüz diye üyelere korku veriyorsun, cebine parayı atıyorsun. Dedim ki, siz şeytanın Avukatlığını yapıyorsunuz” diyen Solmaz, şu anda kooperatifin ve başkan Abdullah Yaşar’ın muhasebesini de MAKRO denetimin tutuğunu sözlerine ekledi..

 

Evrakları ve bilgisayarları kaçırmışlar

 

Muhasebe kayıtlarının  tutulmadığını söyleyen Solmaz “ her şey karman çorman, çoğu evrakları kaçırmışlar buradan,bilgisayarfalan kalmamış, ortalık darmadağındı, hiçbir şey bırakmamışlar.  Ben yönetime geldiğimde seçim yapacağımzamanüye listesi istedim kağıt kalemle yazılmış defter verdiler, bilgisayardan üye listesi dahi veremediler, hiçbir şey yoktu.

 

Kaçmak için hazırlık yapmışlar

 

Altınok Öz ve ekibiyle  ilişkilerinin kalmadığını söyleyen Solmaz “Bizimle hiçbir ilişkileri kalmadı. Ellerindeki arsaların satışı için önceden noterden hazırlık yapmışlar, kaybedersekhemenkaçalım demişler, kongreden hemen sonra satmışlar. İbra edilmediği için, el konulabilir korkusuyla satmış olabilirler, başka şeylerden de olabilir. Artık ne dersen de..”

Altınok, kendi arsasını 970 milyara sattı, şu anda o arsa iki trilyon lira, Y. beyinde arsası vardı o da sattı.

Basında haberler çıkınca konuşacağım dedim

Kooperatifi devraldıklarında, ne muhasebe nedüzenolmadığını, her tarafın allak bullak olduğunu söyleyen Solmaz “biz buraya girdik rezalet.Deviralır almazanahtarda almadık, gece evrakların arabaya yüklenip gittiğini çalışanlar söylüyorlar. Burada usulsüzlük diz boyu.

Ben aslındakonuşmakistemiyordum ama yönetimde çatlak falan var diye basında haberler çıkınca konuşacağım dedim. Yönetimde çatlak falan yok” dedi.

 

Raporu ben vermedim, kim verdiyse açıklasın

DenetimFirması tarafından hazırlanan raporun kendisi tarafından basına sızdırıldığı yönündeki iddialara da tepki gösteren Solmaz  “Bu araştırma dosyasını Kocaeli Valiliğine kim verdiyse ben verdim desin. Ama ben vermedim, ben verseydim delikanlı gibi çıkar ben verdim derdim. Altınok benim nasıl bir delikanlı olduğumu bilir” dedi.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]