İskender Pala: İstanbul’u Yaşayın!

Yayın: 09:13 - 05.10.2012
Güncelleme: 09:13 - 05.10.2012

Aydos Buluşmaları’nın “İstanbul Kültürü” söyleşileri kapsamında edebiyat araştırmacısı ve yazar Prof. Dr. İskender Pala Sultanbeyli’ye geldi. Sultanbeylililerle sohbet tadında bir söyleşi gerçekleştiren Pala, İstanbul’un kültürel mirasını dinleyicilerine aktardı.

 

Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiden önce Pala, Aydos Kütüphanesi’ni gezdi. Burada okuyucuları için kitap imzalayan Pala, yetkililerden kütüphane hakkında bilgi aldı.

 

Ardından söyleşiyi gerçekleştirmek üzere kültür merkezine geçti. Boğaziçi bir Nehr-i Aziz” konulu söyleşisinde Pala, İstanbul’un eşsiz güzelliklerinden bahsetti ve bunun yaşanılması gerektiğini söyledi. Sinevizyon gösterisiyle İstanbul Boğazı’nın eski fotoğraf ve resimlerini paylaşan Pala, eski İstanbul ve yeni İstanbul’u karşılaştırarak şehrin kültürüne, tarihine ve özellikle miras niteliğindeki siluetine sahip çıkmanın önemine değindi.

 

 

Programa Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de katıldı. Vatandaşın yoğun ilgisinin olduğu söyleşi sonunda İskender Pala, Başkan Hüseyin Keskin’e imzalı kitabını hediye etti.

Exit mobile version