İstanbul’un Kurtuluşu Kutlandı!

Yayın: 09:27 - 08.10.2012
Güncelleme: 09:27 - 08.10.2012

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılı Sultanbeyli’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların adresi Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi oldu.

Yapılan etkinlik çerçevesinde önce ünlü ressamların İstanbul’a dair resimlerinden oluşan “Dersaadet’in Gerdanlığı Nehr-i Aziz” serginin açılışı gerçekleştirildi. Programa katılanlar sergide birbirinden güzel İstanbul resimlerini görme imkanı buldu. Açılışın ardından Programa katılan Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin bir konuşma yaptı.

Başkan Keskin konuşmasında İstanbul’un kurtuluşuna değindi ve “Tarih boyunca pek çok ulusun sahip olmak istediği, belkide uğruna en fazla savaş yapılan İstanbul, bu tarihte yeniden Türk yurdu oldu. Dünyanın iki kıtasını; sevgi, barış ve misafirperverlikle birleştiren, doğu ve batı arasında sosyal ve kültürel bir köprü olan İstanbul’un kurtuluşunun 89. yıldönümü hepimize kutlu olsun.” dedi.

Ardından sözü alan Kaymakam Mehmet Ceylan, İstanbul’un dünyanın gözbebeği olan bir şehir olduğunu ve uğruna çok savaşlar yapıldığını ifade etti.

 

Konuşmaların ardından araştırmacı yazar Talha Uğurluel bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide İstanbul’un tarihi serüvenine geniş yer veren Uğurluel, fetihten İstanbul’un işgali ve sonrasındaki anlaşmalara kadar şehrin tarihini tüm detaylarıyla aktardı. Uğurluel, konuşmasını şehre ait fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi ile destekledi.

 

 

Exit mobile version