Milyonlarca Ton Molozlar İstanbul’da Nereye Dökülecek?

Yayın: 08:12 - 15.10.2012
Güncelleme: 08:12 - 15.10.2012

CHP İBB Meclis Üyeleri kritik soruyu Başkan Kadir Topbaş’a sordular: “Kentsel dönüşümle ilgili yıkım molozlarının depolanması için ihtiyaç duyulacak hafriyat alanları ihtiyacı ne kadar olacaktır? Milyonlarca ton molozlar İstanbul’da nereye dökülecek?”

 

CHP İBB Meclis Üyeleri hazırladığı yazılı soru önergesi ile İstanbul’un adeta gündemine oturan Kentsel Dönüşüm yasasının başlatılması ile ilgili çok kritik sorular sordular Başkan Kadir Topbaş’a, “İBB’de Kentsel dönüşümle ilgili uzun vadeli bir uygulama planlaması yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi bölgelerde hangi takvime göre uygulama yapılacaktır?Dönüşümle ilgili yıkımların molozların depolanması için ihtiyaç duyulacak hafriyat alanı ihtiyacı ne kadar olacaktır? İstanbul’da mevcut imar planlarının nüfus kapasitesi nedir? Kamyon şoförlerinin eğitimden geçirilmesi, düşünülmekte midir? Hafriyat kamyonlarının çalışma düzenine yönelik yapılan bir çalışma var mıdır?”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Ekim ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Mehmet Yıldız, Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam’ın imzaları ile verilen ve Başkan Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplanması için Başkanlık Makamına oybirliği ile havale edilen soru önergesinde şöyle;

 

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Kentsel dönüşüm son zamanlarda hız kazanarak devam etmekte olup; İstanbul’un bazı bölgelerini ve bu bölgelerde yaşantı üzerinde önemli etkileri olacağı açıktır. Bu Kapsamda;

1.    Son çıkan ve kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen Afet RiskiAltındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun, İstanbul nüfusu üzerinde uzun vadeli etkileri araştırılmış mıdır? 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’ndaki nüfus projeksiyon ve metropoliten yerleşme ilkelerinin korunması yönünde etkileri olacak mıdır? Planın revize edilmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

2.    İstanbul’da mevcut imar planlarının nüfus kapasitesi nedir?

3.    İBB’de Kentsel dönüşümle ilgili uzun vadeli bir uygulama planlaması yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi bölgelerde hangi takvime göre uygulama yapılacaktır?

4.    Dönüşümle ilgili yıkımların molozların depolanması için ihtiyaç duyulacak hafriyat alanı ihtiyacı ne kadar olacaktır?

5.    Hali hazırda var olan döküm alanları nerelerdedir? Bugünkü kapasiteleri nedir? (her birisinin ada parsel numarası ile adres listesinin eklenmesi)

6.    Kamyon şoförlerinin eğitimden geçirilmesi, düşünülmekte midir? Hafriyat kamyonlarının çalışma düzenine yönelik yapılan bir çalışma var mıdır?

 

 

Exit mobile version