SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesinde skandal!

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP’li Kartal Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısında  2013 yılı performans görüşmeleri yapıldı. Gündem dışı yapılan konuşmalarda, Belediye’de Başkanlık oluru ile, 24.052011  yılında Encümende görüşülen bir  ifraz ve terk işlemi İmar Kanunun 15. maddesine aykırı olarak park alanının kamuya terk edilmesi gerekirken  mülkiyet sahibi adına tescil edildiği iddiaları, meclise bomba gibi düştü.

 

2011 yılında meydana gelen olayda, Kartal 187 pafta 2199 ada, 218 parsel’de yapılan bir tevhid işleminde ve bedelsiz terkte, belediye adına terk edilmesi gereken 2422 metre karelik alan, mülkiyet sahibi şahıs adına tescil edildiği iddia edildi.

Konuyla ilgili gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyesi Atilla Duman ve İbrahim Doğan, konuyla ilgili görselleriyle ve belgeleriyle meclise bilgi verdi. Meclis Başkanvekili Taner Özdemir ise, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti. CHP’li bazı meclis üyeleri ise, konunun mecliste tartışılmasının doğru olmadığını belirterek tepki gösterdi.

Atilla Duman

CHP’li meclis üyesi İbrahim Doğan’ın konuyla ilgili Teknik bilgiler vermesinin ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Atilla Duman şunları söyledi “ Burayla ilgili konu İfraz işlemi, 3194 sayılı imar kanununun 15. maddesi çok açık ve net bir şekilde ifade ediyor. “Yol meydan yeşil alan park ve otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan yerlere ayrılan gayrimenkullerin bu kısımların ifrazına ve tevhidine asla izin verilemez” Bu dosyada 8538 metre karelik net alın var, buranın ifrazı isteniyor. Bu konu görüşülürken imar durumu dosyanın içinde mevcuttur. Burada belediye adına terk edilmesi gereken alanların neresi olduğu çok net bir şekilde ifade edilmektedir. Kanun emrediyor, eğer burada bir inşaat yapılacaksa  önce bunları belediye adına terk et git inşaat mı yapacaksın ne yapacaksan yap” diyor” dedi.

Duman sözlerini şöyle sürdürdü “İmar durumunda olması gereken, park alanı, folye’de gösterilmiyor. İmar durumunda terk etmesi gereken , 2422 metre kare alan, folye de olmasına rağmen encümen teklifine konulmuyor. Encümen teklifi şöyle diyor  “yapılan görüşmeler sonunda yukarı mahalle 187 pafta 2199 ada 210 parsel sayılı taşınmazın yolda kalan A ile işaretli 533.63 metre karelik kısmı ve B ile gösterilen 725.57 metre kare kısmın bedelsiz olarak  2942 sayılı kamulaştırma kanunun 6. maddesine göre kamulaştırılmasına oy birliğiyle karar verildi. Peki, D nerede, 2422 metre kare nerede.? Bu teklifi önünüzü aldığınızda bu folye’de baktığınızda bu teklifin hatalı olduğunu belirtmeniz gerekmiyor mu.?

Bu teklif bu şekilde oyluyorlar geçiyor, burada üç tane arkadaşımız buna muhalif olduğunu belirtiyor, ne hikmetse  bürokrat arkadaşlarımız ve encümen başkanımız bunu oylayarak 24.05.2011 geçiriyorlar.

Burada bahsedilen D ile gösterilen alan teklifte yok, ama karar çıktıktan sonra kadastroya gidiyor, kadastroda D ile gösterilen 2422 metre kare yer,(park alanı) Ayfer Bayoğlu ve hissedarları adına tapuda tescili yapılıyor.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü daha sonra bir teklif hazırlıyor teklifte 4223.77 metre karenin de imar alanında kalmasına karar veriliyor. Burada arkadaşlarımızın hepsi olur veriyor ve dosya kapatılıyor.

Bu son teklif İmar ve Şehircilik Müdürü İsmail Ökten’in Başkan Yardımcılığına da vekaleten attığı imzasıyla  dosya encümene gidiyor ve oradan onaylanarak çıkıyor.

Burada kartal Belediyesi adına kazandırılması gereken 2422 metre kare alan, Kartal Belediyesi adına şu an park olarak kalması gerekmekteydi, bu işlemle ilgili gerekli işlemlerin yapılarak eski yasal haline getirilmesini sizlerin taktirine bırakıyorum.

İşte o iki encümen kararı

 

Taner Özdemir “yapanlardan hesabını soracağız”

Duman’ın konuşmasından sonra  Taner Özdemir şunları söyledi “Bununla ilgili, önümüzdeki ay mecliste bir teklif hazırlayacağız, verilen inşaat ruhsatının durdurularak sehven yada bilerek yapılan bu yanlışların hukuki boyutları ne ise görüşülecek yapanlardan hesabını soracağız. Yine aynı şekilde Kartal Belediyesi adına park olarak geçmesi noktasında kararımızı alacağız, bunu tapuya da bildireceğiz. Konuyla ilgili arsanın müteahhidi yada arsa sahipleri kim onları da biz bilmiyoruz. Alınan ruhsatlarda bunu göreceğiz ve onun gerekli işlemini yapacağız. Arkadaşlarımızın bu noktada destek vermelerini meclis başkanı olarak talep ediyorum”

Abdi Kesimal  “Tüylerim diken diken oldu”

Daha sonra  söz alan AKP’li meclis üyesi ve İmar Komisyonu üyesi Abdi Kesimal “Burada belediye adına terk edilmesi gereken yeşil alan, bir başka kişinin uhdesine verilerek kamu zararı oluşmıştır. Orada yaklaşık 2.5 dönüme yakın alanı siz park olarak yapmanız gerekirken, o parseli  tescil ediyorsunuz.

Ben soruyorum Kartal Belediyesi’nde planda yeşil alan olan bir yere parsel numarası verilip de hangi parsel verilmiştir. Bunu duyunca tüylerim diken diken oldu, böyle bir şey olabilir mi.?

Ben buradan Belediye Başkanına seslenmek istiyorum, bu olaydan haberi varmıdır, çünkü encümene ve meclise bütün dosyaların takdimini belediye başkanı yapar. Belediye Başkanı aynı zamanda encümeninde başkanıdır.

Burada üst yönetimin belediye başkan yardımcısının ve özellikle belediye başkanının bundan ya bilgisi vardır, ya bilgisi yoktur. Her ikisi de kötü bir durumdur.

Sayın Başkan derhal bu konuya el atmalı, iç denetimi yollarını harekete geçirmeli ve suç duyurusunda bulunmalıdır”

Osman Güdü “kim olursa olsun cezasını çekmelidir”

Kesimal’den  sonra söz alan İmar Komisyonu Başkanı Osman Güdü, konunun grupta ele alındığını, alınan bu karar çerçevesinde konunun uzmanları tarafından dosyanın değerlendirilmesi ve yapılması gereken işlemin yapılması husus ile ilgili bir grup kararı aldıklarını belirten Güdü, “ şunu buradan çok net olarak söylüyorum. Kim olursa, yasalara planlara ve mevzuata aykırı ne yapmışsa cezasını çekmelidir. Kim olursa olsun ve bu yapılmamalıdır. Bu konuda gerek CHP’den, gerek AKP’den arkadaşların yapacağı her türlü girişimin yanında olacağımı buradan özellikle söylüyorum. Ancak, böyle bir takım girişimlerin kullanılması biçimiyle ilgili olarak, arkadaşlarımın ve konunun kullanılma şekliyle ilgili yürüttükleri biçimin yanlış olduğunu söylüyorum”

Taner Özdemir

Güdü’ye cevap veren Meclis Başkanvekili Taner Özdemir ise, bu konuda grup kararı alınmadığını belirterek  “ bu  durum buradan bu suç duyurusu olarak alınsın gazetelere de yansısın, Cumhuriyet Savcılarını da göreve davet ediyoruz”

Orhan İspekter

Söz alan CHP’li meclis üyesi Orhan İspekter ise “Eminim ki belediyemizin politikalarında da, yeşil alanı katletmek veya birilerine peşkeş çekmek veya birilerinin bunun üzerinden rant sağlamak gibi siyasi bir yaklaşım içinde olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu konu yanlışta varsa, hatadan dönülmesi gerekiyorsa önümüzdeki ay ki meclis toplantısında geri yapılacaktır diye düşünüyorum. Bu anlamda bilgilendirilmenin ve konunun kamuoyunda tartışılmasında ben bir sakınca görmüyorum”

İmkan Demirci

Denetim Kurulu raporlarıyla ilgili çalışmalar yapılıyor, nasıl oluyor ki 2011 yılı itibariyle yapılan bir çalışma günümüz koşullarına kadar geliyor ve bu gün bu mecliste acımasızca etik olmayan bir takım siyasetler yapılıyor. Eğer bir şeyin yanlışlığı varsa CHP onun gereğini yapar.

CHP adına kimlik takanlar önce kendilerini sorgulasınlar. İki meclis toplantısının bizi üzdüğünü söylüyorum. Ben buradan bir kez daha erklere sesleniyorum, CHP 2009 burayı almıştır, ilçe başkanımı artık göreve davet ediyorum, Belediye Başkanımızın da bu tür dosyaları öne atanlarla ilgili hukuken gereğini yaptırmasını şahsen rica ediyorum.

Taner Özdemir “hırsızın hiç mi suçu yok”

Demirci’nin sözlerinden sonra söz alan  Taner Özdemir “Sayın Demirci, serzenişlerinizi anlıyoruz ama, hırsızı kimse sorgulamıyor. Nasrettin hoca kapıları açık bırakmış eve hırsız girmiş, her kes hocaya sen niye evin kapısını açık bıraktın diye bağırıp çağırmaya başlamış, Hocada demiş ki “hırsızın hiç mi suçu  yok”  İbrahim Doğan’ı dava açtığı planlara hayır dediği için disipline sek edenlerin, bu işlemi yapanlara CHP İlçe Yönetiminin ne yapacağını merak ediyorum”

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]