Maltepe’de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü Gerçekleşti!

Yayın: 10:46 - 30.10.2012
Güncelleme: 10:46 - 30.10.2012

29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları çerçevesinde Akşam saat 19.00 da Maltepe Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları önderliğinde Maltepe Küçükyalı Adnan Kahveci Parkından başlatılan Cumhuriyet Yürüyüşüne başta Maltepe Belediye Başkanı Porf. Dr.Mustafa Zengin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Zafer marşları eşliğinde Maltepe meydanına kadar yürüyen kalabalığa bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Zengin ‘’Cumhuriyet bir yaşam tarzıdır. Cumhuriyet Bayramı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milletine bırakılmış en büyük değeridir 1923 ten buyana bu değeri birileri ortadan kaldırmak için 89 yıldır savaş vermektedirler.

“Saltanatı ve padişahlığı geri getirmeye çalışanlardan daha güçlü bir birlikteliğe sahibiz.”

 

Bu savaşta biz hep yenik mi düştük diye soruyoruz kendimize. Ama dönüp baktığımız nokta hayır çünkü biz onlardan güçlüyüz çünkü Yüreğimizde özgürlük var, egemenlik var, halka saygı var. Ve cumhuriyet kavramına karşı koşulsuz olan saygımız var. O yüzden biz onlardan güçlüyüz.

Saltanatı ve padişahlığı geri getirmeye çalışanlardan daha güçlü bir birlikteliğe sahibiz. Bunu koruyacak güçteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet yürüyüşümüze katılarak, ülkemizin aydınlık geleceğine olan umudumuzu artıran siz değerli Maltepelilere yürekten teşekkürlerimi iletir, saygılar sunuyorum.’’ Dedi. Daha sonra Atatürk’ün hayatı ve savaş yıllarını anlatan kısa film gösterimi ve hep bir ağızdan söylenen marşlarla tören sona erdi.

 

Exit mobile version