Atatürk’ün Ölümünün Ardındaki Sır Perdesi!

Yayın: 09:44 - 08.11.2012
Güncelleme: 09:44 - 08.11.2012

Pendik, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerinde 3 ayrı hastanesiyle faaliyet gösteren “Bölge Sağlık Grubu (Özel Bölge Hastaneleri)”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” programı kapsamında hayata geçirdiği projelere bir yenisini ekliyor.

10 Kasım’da özlemle andığımız Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu ATATÜRK’ün sağlık sorunları, Bölge Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr.Turgut GÖKSOY’un özel sunumuyla yeniden tartışmaya açılıyor.

Göksoy’ un, uzun yıllara yayılan araştırmalarının ürünü olan ve “Atatürk Haftası” nedeniyle hazırladığı, “Atatürk’ün Hastalıkları ve Ölümü” konulu özel sunumu, Maltepe Belediyesi’nin de desteğiyle, 10 Kasım Cumartesi günü saat 19:00’da Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

TÜRKİYE TARİHİNE IŞIK TUTACAK…
Atatürk’ün hastalığının ve erken yaşta ölümünün Türk milleti üzerinde, aradan 74 yıl geçtiği halde büyük bir üzüntü kaynağı olmaya devam ettiğini belirten Göksoy; “Bugün olsaydı Atatürk tedavi edilebilir miydi?” sorusunun her zaman zihinleri kurcalamakta olduğunu vurgulayacak.

“Turgut Özal’ın ölümü ve Bülent Ecevit’in tedavisiyle ilgili kuşkuların halen sıcak tutulduğu günümüzde, Atatürk’ün ölümüyle ilgili olasılıkları masaya yatırmak, o günlerden ibret almak adına yararlı olacaktır. Çalışmamın ana fikri, Atatürk’ün ölümünden direkt sorumlu tutulması gerekenin alkol olup olmadığıdır. O dönemde hastalıkla ilgili yapılan tespitler, Atatürk’te mevcut olan sirozun daha evvel geçirdiği sıtma ile ilgili olabileceğini desteklemektedir. ”

KONULAN TEŞHİS YANLIŞMIYDI..?

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca geçirdiği tüm kazaları, hastalıkları ve evrelerini araştırmış olan Göksoy, sunumunda bunların bir dökümünü paylaşacak: “Çocukken geçirdiği difteri, attan düşme sonucu kırılan üç kaburga kemiği, 3 farklı zamanda geçirdiği zatürre, kulak egzaması, 2 defa geçirdiği kalp krizi, İspanyol gribi, diş rahatsızlığı ve yaşamının son yıllarında kullandığı total diş protezi, böbrek rahatsızlığı ve hayat boyu etkisini taşıyacağı, belki de ölüm nedeni olan sıtma ve karaciğer rahatsızlığı…”

Göksoy, gerek o dönemde yapılan vahim hataları gözden geçirmek, gerekse  teşhisin yanlış konulup konulmadığını tartışmak zorunda olduğumuzu belirterek Atatürk’ ün yanlış veya eksik tedavi sonucu mu yoksa ölümünün altında başka bir sır perdesi mi olduğunu gözler önüne serecek.

Exit mobile version