Başkan Keskin’den Muharrem Ayı İftarı!

Yayın: 08:21 - 23.11.2012
Güncelleme: 08:21 - 23.11.2012

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Muharrem ayında cemevi dernekleri ile belediyede düzenlenen iftarda bir araya geldi. Keskin, “Hz. Hüseyin’in acısı hepimizin acısıdır, adı Hüseyin olan bir kardeşiniz olarak bu acıyı sizlerle paylaşıyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Hicri Yılın ilk ayı olan Muharrem ayında cemevi dernekleri ve Alevi dedeleriyle, düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar davetine, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Kul Himmet Cemevi, Hubyar Sultan Cemevi, SivasYıldızeliTopulyurt Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tokat Zile Armudalan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Büyük Salon’da düzenlenen iftar daveti Alevi dedelerinden Fazlı Özdemir’in duasıyla başladı. İftar sırasında cemevi dernek büyükleriyle sohbet eden Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yemek sonrası yaptığı konuşmasına “Sevgili canlar, değerli kardeşlerim,  Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem’in sekizinci gününde, siz gönül dostlarımla bir arada olmaktan, yüz yüze hasbihal etmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.” diyerek başladı.

 

“Hz. Hüseyin’in acısı hepimizin acısıdır”

“Cem birlik ve beraberlik demektir.” diyen Keskin Kerbela hadisesine değindi ve “Bundan yaklaşık bin 3 yüz yıl önce kerbela’da insanlık tarihinin en acı olaylarından biri yaşandı. Hz. Hüseyin’in acısı hepimizin acısıdır, adı Hüseyin olan bir kardeşiniz olarak bu acıyı sizlerle paylaşıyorum” şeklinde konuştu.

Bu en acı ve korkunç katliamının izlerinin bin yıl da geçse bu topraklardan silinmediğini ifade eden Keskin, “O günden itibaren bu bölgede kan, gözyaşı, matem ve acı hiç eksik olmadı. Hüseyn-i mazlum, bu ümmetin arasına nifak girmesin diye mübarek bedenini siper etmişti. Kerbela’yı her an yüreklerinde taşıyan herkes bu acıların dinmesi için dua etsin. Hacı bektaşîveli’nin “incinsen de incitme” sözü üzerinden hoşgörüyü, barışı düstur edinmeliyiz.” dedi.

Programa katılan Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan da, yaşanan acının insanlığı dolayısıyla bu toprakların acısı olduğuna dikkat çekti ve “ Tarihte eşi benzeri olmayan bu acı, millet olarak yüreğimizi dağlayan olaylardandır. Bu tarz olayların hepimizi bir araya getirmesi açısından da önem taşımaktadır.” dedi.

İftar sonunda dernek yetkilileri, davet için Başkan Hüseyin Keskin’e teşekkür ederek, yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini ifade ettiler.

 

Exit mobile version