Kitapla Birlikte Değiştirelim Dünyayı!

Yayın: 14:58 - 12.12.2012
Güncelleme: 14:58 - 12.12.2012

Sultanbeyli Belediyesi“Kitap Buluştursun Bizi” sloganıyla kitap toplama kampanyasına imza atıyor. Kumbaralarda toplanan kitaplar Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi okullara gönderilecek.

Yapmış olduğu eğitim ataklarıyla ilçenin ihtiyaçlarını bir bir karşılayan Sultanbeyli Belediyesi,şimdi de kitap toplama kampanyası düzenliyor. Son üç yılda 16 okulun açılmasına destek veren, SBS 1001 Eğitim Destek Projesi’ni hayata geçiren ve Gençlik Eğitim Merkezi’ni  (SUGEM) eğitim hayatına kazandıran belediye, kitap toplama kampanyasıyla toplumun sosyal bilincine katkı sunuyor. Yapılan kitap kampanyasıyla vatandaşların, özellikle çocukların eğitim faaliyetlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Kitap kumbaraları yapıldı

Proje kapsamında, vatandaşların evlerinde okudukları fazla kitapları toplamak için Kent Meydanı’na ve şehrin belirli noktalarına kitap kumbaraları konacak. Ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde bulunan Aydos Kütüphanesi’ne de kitaplar getirilebilecek.

Kampanya kapsamında ansiklopediden romana, hikaye kitabından boyama kitabına kadar bütün kitaplar kumbaralara atılabiliyor.

Kitaplarla gönül köprüsü kurulacak

Toplanan kitaplar Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi okullara gönderilecek. İhtiyacı olan çocuklar hem kitaplara kavuşacak, hem de Sultanbeyli’den Türkiye’nin dört köşesine kitapla gönül köprüleri kurulmuş olacak.

Hazırlıkları devam eden kampanya için detaylı bilgi almak isteyenler, 564 13 00 numaralı telefondan dahili 1913’ütuşlayarak bilgi alabilir.

 

Exit mobile version