Mevlana, Şebi Arus’la Pendik’te de Anılacak!

Yayın: 14:05 - 13.12.2012
Güncelleme: 14:05 - 13.12.2012

Mevlana 739. Ölüm yıl dönümünde Pendik’te de anılıyor. Konya’ya gidemeyen Mevlana severler Pendik’te Şeb’i Arus çoşkusu yaşayacak. Programda ayrıca, Mevlana Hazretleri’nin yolunu takip eden dervişlerin eşyalarından olaşan bir ‘Derviş Çeyizi Sergisi’ de düzenlendi. Program, 15 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Pendik Belediyesi ‘07-17 Aralık Mevlana Anma Haftası’ dolayısıyla “Şebi Arus Mevlana’yı Anma Programı” düzenledi. Altı yüzü aşkın takipçi kitlesiyle tam altı yıldır Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Mesnevi Okumaları’ söyleşisinin sunucusu Araştırmacı-Yazar Fatih Çıtlak ve konuklarının yer alacağı “Şeb’i Arus” programında, Mevlana ve Mesnevi’nin dünyayı cezbeden etkisi konuşulacak.

Şeb’i Arus, Mevlevi Ayini ve Derviş Çeyizi Sergisi

Ayrıca, Mevlana Hazretleri’nin 739. Ölüm yıldönümü olan ‘Şebi Arus’ dolayısıyla Mevlana Sufi Ayinler Grubu tarafından Sema Gösterisi de düzenlenecek. Hanende, sazende ve semazenler eşliğinde  düzenlenecek Şebi Arus programı, Konya’ya gidemeyen Mevlana severlere Pendik’te Şeb’i Arus çoşkusu yaşatacak. Programda ayrıca, Mevlana Hazretleri’nin yolunu takip eden dervişlerin eşyalarından olaşan bir ‘Derviş Çeyizi Sergisi’ de düzenlendi. Şeb’i Arus, Mevlevi Ayini ve Derviş Çeyizi Sergisi, 15 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Siz değerli basın mensuplarımız da davetlidir.

 

 

Exit mobile version