SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“13. Bayındır Hastaneleri Tıp Ödülleri’’ Sahiplerini Buldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel sağlık sektörünün tıp alanında ilk bilim ödülü olan  ‘Bayındır Hastaneleri Tıp Ödülleri’nin 13.’sü Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

 

İş Bankası iştiraki olan Bayındır Sağlık Grubu tarafından Türkiye Cumhuriyeti uyruklu tıp eğitimi almış bilim insanlarının tıp alanındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini kamuoyuna duyurmak ve bilimsel çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen ödüller, hizmet, bilim, teşvik ve araştırma desteği olmak üzere dört dalda veriliyor.

Törende, ‘’Hizmet Ödülü’’; hasta odaklı ve bilimsel temele dayalı sistematik laboratuvar çalışmaları nedeniyle, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi  Düzen Laboratuvarlar Grubu Kurucu ve Yöneticisi Prof. Dr. Yahya Laleli’ye Bayındır Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlusoy tarafından verildi.

‘’Bilim Ödülü’’ ise ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biri olan ‘’viral hepatit, hepatik ensefolopati ve karaciğer hastalıklarının ekstrahepatik manifestasyonları’’ konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cihan Yurdaydın’a Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Doğan Sarban tarafından sunuldu.

‘’Teşvik Ödülü’’ de eşit bilimsel ağırlığı nedeniyle Hacetttepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji  Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ethem Murat ARSAVA ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Yılmaz’a Bayındır Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yaman Zorlutuna tarafından takdim edildi.

‘’Araştırma Desteği’’ ise doktora öğrencileri  Ayşim Gözükızıl ve Evin Özen’den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilmesi planlanan  ‘’hepatoselüler karsinom hücrelerinde oksidatif stres yanıtının düzenlenmesinde tiyoredoksin etkileşimli protein (txnıp)’in rolü’’  başlıklı  projenin yöneticisi  Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr.  Neşe Atabey’e Bayındır Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Erdem İnan verdi.

 

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Doğan Sarban,  ödüllerin 1996 yılından bu yana düzenlendiğini dile getirerek, ‘ ’Ödüller, sağlık ve tıp alanındaki bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla veriliyor’’dedi.

Sarban, Ankara’da Söğütözü ve Kavaklıdere, İstanbul’da İçerenköy’de olmak üzere 320 yatak kapasiteli 3 hastane, Levent’te tıp merkezi ve 6 tane diş kliniği bulunan Bayındır Sağlık Grubu’nun İstanbul’da Avrupa yakasında da bir hastane açmayı planladığını söyleyerek, ‘’Bu bir kalite yolculuğudur’’ diye konuştu.

Bayındır Sağlık Grubu olarak eğitim ve bilime verdikleri desteği sürdüreceklerini ifade ederek, Bayındır Tıp Ödüllerinin özel bir sağlık kurumunun bilime verdiği desteğin en güzel ödülü olduğunu kaydetti.

Bayındır Hastaneleri Tıp Ödülleri’nde şimdiye kadar Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Ziya Kırkalı gibi birçok başarılı bilim insanı ödül kazandı.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]