Kaya, Yeni CHP ile fikirsel bakış açısı olarak paralellik kuramadım!

Yayın: 19:52 - 06.01.2013
Güncelleme: 19:52 - 06.01.2013

CHP’den istifa eden Hüsniye Kaya, İstifa kararım DSP’ye geçişimle direk bağlantılı değil!

Tokhader Genel Başkanı ve CHP Eski Parti Meclis Üyesi Hüsniye Kaya, Cumhuriyet Halk Partisinden neden istifa ettiğini açıkladı

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Eski Parti Meclis Üyesi Hüsniye Kaya geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Tokhader Genel Başkanı ve CHP eski parti meclis üyesi Hüsniye Kaya gazetemiz aracılığıyla istifa gerekçesini açıkladı.

Tokhader genel başkanı ve CHP eski parti meclis üyesi Hüsniye Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Kaya, “2007 yılında milletvekili adaylığı, 2008-2010 tarihleri arasına parti meclisi  üyeliği  yaptığım  Cumhuriyet  Halk Partisi’nde, 2010 yılında gerçekleştirilen  kurultay sonrasında ideolojik olarak yaratılan  Yeni CHP ile siyaseten ve fikirsel  bakış açısı olarak hiç  bir şekilde paralellik kuramadığım ve  bu yapıda verimli olamayacağım  için  25 Aralık 2012 tarihinde istifa etmiş bulunmaktayım.

Bu rahatsızlığı duyup parti içinde kalıp etik olmayacak şekilde parti yönetimini eleştirmek yerine şahsi irademle bu kararı vermeyi daha uygun buldum.

Kuşkusuz her parti içinde dönemsel iniş çıkışlar yada tabanın tamamıyla uzlaşılamayan süreçler yaşanabilir ve doğal sürecin akışı içinde bu değişebilir ne var ki ülkemizin yaşamakta olduğu süreçte zamanla yarışmak gibi bir endişe söz konusuyken ben tercihimi istifa etmekten yana kullandım.

Cumhuriyet Halk Partisinden istifa kararım DSP’ye geçişimle direk bağlantılı olmadığını bir kez daha belirtmek isterim.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir cumhuriyetçi ve Atatürkçü olarak daha etkin ve aktif olarak mücadeleme DSP bünyesinde devam edip taşıdığım bu sorumluluğun gereğini yapmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim” dedi.

Exit mobile version