SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Beklenen Kar Yağışı Başladı!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da günlerdir beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Belediyeler,gün içinde artarak devam edeceği tahmin edilen kar yağışı için bir gün önceden önlemlerini aldı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden uyarısını yaptığı yoğun kar yağışı, sabah saatlerinde başladı.Kentin pek çok yerinde kar küreme araçları hazır bekletilirken, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapılıyor.

 

Şehir geneli için İstanbul Büyükşehir Belediyesi908 araç ve 2 bin 266 personel ile her türlü olumsuz şarta hazır beklerken, Sultanbeyli için de Sultanbeyli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü gerekli önlemleri aldı. Şiddetini artırması beklenen kar yağışı için ekipler,cadde ve sokakların kardan kapanma ihtimaline karşı çalışmalara gece saatlerinde başladı.Birçok cadde ve sokakta, gündüz başlayan yağış için geceden tuzlama ve solüsyon çalışması yapıldı.

 

Öte yandan belediye, bina giriş-çıkışlarında önlem alabilmeleri için okul, cami, kamu kurumları ve özel kuruluşlara tuz yardımı yaptı.

 

Kar küreme araçlarını kritik bölgelerde hazır bekleten Sultanbeyli Belediyesi, acil bir durum karşısında ekiplere ulaşmak için 564 13 00 numaralı telefondan dahili 1737’yi tuşlayarak ekiplere 24 saat ulaşılabileceğini bildirdi.

 

İETT’ye 1200 ek sefer

İstanbul genelinde ulaşımın aksamaması için de tedbirler alındı. İETT, metrobüse 320, otobüs hatlarına ise 880 ek sefer konulacağınıbildirdi. Sultanbeyli için 14KS (Sultanbeyli-Kadıköy), 11ÜS (Sultanbeyli-Üsküdar) ve 18K (Sultanbeyli-Gölet-Kadıköy) hatlarına ek seferler konuldu.

Yetkililer uyarıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sürücüleri kar lastiği takma konusunda uyarırken, yoğun kar yağışında mümkün mertebe şahsi araçlarla trafiğe çıkılmamasını, toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi.Topbaş, yaşlı, hasta ve hamile vatandaşların karlı havalarda dışarı çıkmamaları ricasında bulunarak “İstanbulluların desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Öte yandan İBB, sokakta kalan insanlar için de çalışmalar yapıyor. Topbaş, 250 evsiz vatandaşın Metin Oktay Spor Tesisi’nde misafir edildiğini söyledi.

Yüksek kesimlerde başlayan yağışın günün ilerleyen saatlerinde artarak devam etmesi ve Çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]