Sancaktepe’nin yeni yatırımlara ihtiyacı var

Yayın: 09:34 - 29.09.2009
Güncelleme: 09:34 - 29.09.2009

Üç beldenin birleşmesiyle yeni ilçe olan Sancaktepe bir çok alanda yatırıma ihtiyaç duyan bir ilçe durumunda.

Aynı zamanda zengin bir sanayici kesimi de bünyesinde barındıran Sancaktepe’de ilçe halkını buluşturacak büyüklükte yeme içme mekanlarının henüz olmayışı, bölge halkını bu tür toplantılar için mecburen çevre ilçelere yönlendiriyor.

Erdem, “AVM, Restaurant, otel yatırımcılarını bekliyoruz”

 Konuyla ilgili bilgi veren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “ Sancaktepe ilçemiz yeni bir ilçe olmasının yanısıra eksikliğini hissettiğimiz zamanla aşacağımız bir takım ihtiyaçlarımız da mevcut. Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan Beldelerinin birleştirilmesiyle oluşan ve yaklaşık 220.000 nüfusa sahip olan Sancaktepe, resmiyette kent düzeyinde bir ilçe. Fakat tam bir ilçe konumuna gelebilmesi için de bir takım yatırımların yapılması gerekmektedir. Resmi kurumların hizmet binalarının yerleşimini, düzenleme çalışmalarını yaparken, en çok ihtiyaç duyduğumuz bir konu da, Sancaktepe’de  kalabalık toplantıların yapılabileceği mekanların olmayışıdır. Yani ilçe protokolüne yemekli kalabalık bir toplantı düzenlemek durumda, mecburen çevre ilçelerdeki mekanları tercih etmekteyiz. Yani alışveriş merkezleri, yeme – içme – toplantı salonlarının olmayışının eksikliğini yaşamaktayız. Sancaktepe’nin böyle büyük mekanlara ihtiyacı vardır, inanıyorum ki zaman içinde bu mekanlar ilçemizde hayata geçecektir.

Sancaktepe, Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolunun sağladığı ulaşım imkanları nedeniyle önemli bir konumdadır.

Yeme İçme Mekanları Yapılmalı

Yatırımcıları, gazeteniz aracılığıyla Sancaktepe’ye yatırım yapmaya davet ediyorum. Özellikle kalabalık kitlelere hizmet verebilecek, yemekli toplantı salonları gibi mekanlar, otel Restaurant vs. yatırım yapmayı düşünenler Sancaktepe’yi tercih etsinler. Zira bu konuda ilçemizde ihtiyaç var, yani müşteri var mekan yok, bu hazır potansiyeli değerlendirmek lazım” dedi.

Kartal Haber Merkezi

Exit mobile version