Kartal’da Anlamlı Konser: “Biletinle Değil Kitabınla Gel”

Yayın: 09:03 - 19.02.2013
Güncelleme: 09:03 - 19.02.2013

 

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi’nin işbirliğiyle hem keyifli bir konsere hem de anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

 

Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Özgür Doğan’ın koordinatörlüğünde 23 Şubat’ta Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde 17:00-23:00 saatleri arasında gerçekleşecek “Biletinle Değil Kitabınla Gel” başlıklı konserde birçok sürpriz Türk Halk Müziği sanatçısı gönüllü olarak sahne alacak. Bu arada bilet yerine kitabıyla gelen herkes konseri ücretsiz dinleyebilecek.

 

Türkiye, genç nüfus yoğunluğuna karşın “kitap okuma” alışkanlığında dünya ortalamalarının oldukça gerisinde seyrediyor. Japonya’da toplumun yüzde 14’ü, Amerika`da yüzde 12’si, İngiltere ve Fransa da yüzde 21’i düzenli kitap okurken, Türkiye de yalnızca binde 1 kişi kitap okuyor. Bir Japon yılda ortalama 25, bir İsviçreli yılda ortalama 10, bir Fransız yılda ortalama 7, bir Türk ise 10 yılda ancak 1 kitap okuyor.

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi’nin, bilim ve sanatın ulu bir çınarın iki güçlü dalı olduğu ve birbirini tamamladığı gerçeğinden hareketle düzenlediği konserde toplanacak kitaplar, Kartal Belediyesi tarafından okullara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

Kartal Belediyesi bu projeyle,  ihtiyaç sahibi tüm gençleri kitapla buluşturup  üretken, sorgulayan, bilinçli nesiller yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Exit mobile version